Nieuws

Zorgen om komst tankstation bij nieuw Feyenoordstadion

on

De bouw van het nieuwe Feyenoordstadion zorgt voor een grote verhuizing op Zuid. Twee tankstations moeten weg. Een nieuwe verrijst bij de Kreeksehaven..

De komst van dat toekomstige tankstation op bedrijventerrein Stadionweg – in de volksmond Klein-België – oogst niet louter applaus, zo bleek op een druk bezochte inloopavond in IJsselmonde. De vrees is vooral dat het veel te druk wordt aan het begin van de smalle Stadionweg, waar ook al een wasstraat zit én – verderop – de nieuwbouw van onder andere Praxis en Vervat.

.

Bewoner Peter (62) van het buurtje ‘Klein Zomerland’ is er niet gerust op. ,,Dit deel van de Stadionweg is een soort flessenhals”, zegt hij. ,,Die wasstraat is al hartstikke druk en leidt tot files voor de deur. Ga je daar dan nog een pompstation bijzetten? Dan vraag je om ongelukken.”

.

Parkeerplaatsen

Het tankstation van Shell (naast de Gamma) en dat van Esso (bij het Mallegatpark) moeten wijken voor de bouw van het nieuwe stadion van Feyenoord, ten westen van de Veranda. De Gamma zélf verkast naar de Noorderhelling bij Sportdorp, evenals een aantal ondernemingen op het bedrijventerrein aan de Korte Stadionweg.

.

De ‘Klein Zomerlanders’ kunnen rekenen op de steun van de buren in de wijk Veranda. ,,Ze hebben wel een punt met die smalle Stadionweg. Bovendien: als de boel daar vastloopt, dan hebben wij daar ook last van. Datzelfde geldt voor het moment dat het nieuwe Gamma-complex op de Noorderhelling wordt gebouwd en er tijdelijk honderden parkeerplaatsen verdwijnen”, meldt Marco van den Berg van de Stadionpark Werkgroep Veranda (SWV).

.

Een zegsman van de gemeente Rotterdam meldt dat de zorg van de bewoners ‘zeer serieus wordt genomen’. ,,Voor ons een extra reden om daar goed naar te kijken”, benadrukt hij. ,,We maken een nieuw verkeerskundig ontwerp voor dit gebied en nemen het kruispunt met de Stadionweg daarin mee. Denk onder meer aan het anders afstellen van de verkeerslichten.”

.

Ook het tegengaan van sluipverkeer over dit deel van de Stadionweg is speerpunt. ,,We onderzoeken hoe we deze weg onaantrekkelijk voor sluipverkeer kunnen maken”, luidt de uitleg.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login