Nieuws

‘Zonder nieuw stadion is titel Feyenoord incident’

on

In ‘De drie van’ legt NUsport wekelijks drie stellingen voor aan iemand uit de voetballerij. Deze keer Eric Gudde (58), de algemeen directeur van Feyenoord, die strijdt voor een nieuw stadion.

1. Ronald Koeman wordt de Alex Ferguson van Feyenoord

“Laat ik allereerst zeggen dat we heel erg tevreden over hem zijn. Het is een perfecte match gebleken. We doen net als vorig jaar volop mee om de prijzen en tal van spelers zijn individueel beter geworden. De vraag Ferguson is lastig te beantwoorden, hij zit volgens mij al sinds 1986 bij Manchester United, dus het wordt moeilijk voor Ronald om dat in te halen.”

“We hebben met zijn allen ook wel geleerd dat een half jaar vooruit kijken al moeilijk is in de voetballerij. Vaak wordt er geroepen dat je continuïteit in het beleid moet hebben met meerjarige contracten, maar wij hebben straks met Ronald Koeman al drie jaar achter elkaar met een eenjarig contract. Dat bevalt beide partijen goed.”
“De opvolging van Ronald is voor ons op dit moment totaal geen issue. Met Jean-Paul van Gastel, Giovanni van Bronckhorst en Patrick Lodewijks hebben we wel allemaal mensen in de staf zitten die al jaren bij Feyenoord rondlopen. Wat dat betreft zit het met de continuïteit wel goed.”

2. Zonder nieuw stadion wordt Feyenoord nooit kampioen

“Feyenoord gaat ongetwijfeld weer een keer kampioen worden. Ik heb in het kader van de plannen voor het nieuwe stadion ook gezegd dat nieuwbouw noodzakelijk is om weer structureel voor de titel te spelen. Zonder een nieuw stadion blijft het alleen een incident, simpelweg omdat we nu slechts de vijfde begroting van Nederland hebben. Het nieuwe stadion is echt nodig om substantieel onze omzet te verhogen.”

“Het is bijna een economische wetmatigheid dat daar waar geld beschikbaar is, succes naderbij komt. Ik noemde Vitesse, Paris Saint-Germain en Manchester City als voorbeelden, maar dat is natuurlijk niet de manier waarop wij het willen. Die sfeer en dat imago passen niet bij ons. Wij willen het doen via een nieuw stadion.”
“Er zijn mensen die kritisch naar het nieuwe stadion kijken. Dat is logisch omdat ze er nog onvoldoende over weten en we de plannen pas deze week pas goed bekend hebben gemaakt. Als je nu de eerste vragen ziet die via de website binnen komen, zijn die overwegend positief. Supporters komen met allerlei goede suggesties en die hoor ik ook op Varkenoord.”

3. De verkoop van talenten gaat Feyenoord stinkend rijk maken

“In de eerste plaats is de doelstelling om stinkend rijk te worden er bij Feyenoord helemaal niet. We willen gewoon volgend seizoen weer een sterk en winnend elftal neerzetten waar de supporters van kunnen genieten. Mochten we er toch één voor goed geld verkopen, dan draagt dat bij aan de verdere afbouw van de schuld. Ik wil nogmaals benadrukken dat het niet noodzakelijk is om te verkopen, ook al wordt soms anders beweerd.”
“Als we geld binnenhalen en deels kunnen investeren, is het uitgangspunt heel helder. De basis is eigen jeugd en dat gaat ook zo blijven. Het kan alleen zo zijn dat je op een bepaalde positie niets voor handen hebt en verder gaat kijken. Het aantrekken van Graziano Pellè is daar een goed voorbeeld van. Zijn komst was nuttig, maar ook een noodzaak.”

“Je moet ook niet denken dat het tempo waarin wij nu de jeugd presenteren elk jaar zo hoog ligt. We hebben structureel een goede jeugd, maar de vraag is of je elk jaar kwalitatief zulke goede spelers aflevert. Ook ik kom bijna elke zaterdag op Varkenoord kijken. Daar zie ik veel talent, maar het zal later pas blijken of die de eindstreep halen.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login