Nieuws

‘Zonder nieuw stadion geen prijzen’

on

Ronald Koeman benadrukt dat het nieuwe stadion essentieel is voor de toekomst van Feyenoord. De coach ziet bij zichzelf en het publiek de behoefte om prijzen te pakken en dat kan volgens hem alleen als de gemeente donderdag goed nieuws heeft voor de club.

“Als het nieuwe stadion er komt, gaat de club stappen maken. Dan kan Feyenoord een speler als Bojan wel halen. Op die manier zijn er ook prijzen te halen”, aldus Koeman woensdag bij een perspraatje tijdens het trainingskamp in Ermelo.

“Een aantal jaar in zo’n proces van ontwikkeling is leuk, maar ik ken mezelf. Dat houd ik geen tien jaar vol. Als het nieuwe stadion niet doorgaat, zou dat voor heel veel mensen binnen de club een teleurstelling zijn. Er hangen zoveel dingen vanaf. Dat beseft niet iedereen.”

Aanhaken

Koeman ziet een direct verband tussen het winnen van prijzen en het nieuwe onderkomen. “Sportief gezien maken we stappen, maar financieel niet. Dat blijkt ook in deze transferperiode weer.”

“Men praat al over een kampioenschap en gelooft weer in een fantastisch seizoen, maar dan moeten er wel op de juiste momenten aanvullingen komen. Dat zal met dit stadion de komende jaren niet gebeuren.”

De andere topclubs gaan volgens Koeman afstand nemen van Feyenoord als de oude Kuip de thuishaven blijft. “Als club wil je verder en moet je aanhaken bij wat er gebeurt in Amsterdam en Eindhoven. Met een nieuw stadion trek je ook spelers. Dat gaat samen. Het sportieve loopt nu niet parallel met het financiële.”

“Ik geloof niet dat ik het nieuwe stadion ga meemaken, maar voor de club is het wel enorm belangrijk. Ik begrijp alle sentimenten van De Kuip. Voor mij is dat ook het mooiste stadion. Al zet je dit publiek bij een stadion met een sintelbaan, gezellig is het toch wel. Het is een gezonde dosis verstand dat het nieuwe stadion het beste is.”

Hiërarchie

Ondanks de moeilijke omstandigheden slaat de verveling nog niet toe bij Koeman nu hij zijn derde jaar als coach van Feyenoord ingaat. “Dat zie ik nog niet als probleem. Die spelers willen ook succes en zo ver zijn we er niet vanaf geweest. Als ik ergens happy ben, moet ik het idee hebben dat ik alles uit die groep heb gehaald. Er zit altijd wel een stukje teleurstelling als je geen prijzen pakt.”

“Er zijn echter zoveel redenen buiten het winnen die nog steeds een uitdaging zijn. Daarom hoop ik ook dat het nieuwe stadion er komt. Dan kun je meedoen. Er zit nog steeds veel rek in deze groep. De internationals worden ouder, die hebben het EK met Jong Oranje meegemaakt. Het is alleen afwachten of de stap van iets winnen het komende jaar al kan.”

Een nieuwe impuls is misschien wel nodig voor de selectie. “Verfrissing bij ons in de groep is niet slecht. Iets extra’s of een type speler die ik nog niet had. Aan de andere kant denk ik dat we met elkaar nog kunnen groeien. We weten wat we aan elkaar hebben en hebben hiërarchie in de groep.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login