Nieuws

Zo’n drieduizend Feyenoordsupporters lopen morgen mars naar stadion

on

Duizenden Feyenoordfans lopen morgen in een mars naar het stadion in Manchester voor het laatste uitduel van hun club in de Champions League. De politie begeleidt de naar verwachting drieduizend supporters op hun tocht van drie kilometer naar het Etahid Stadium.

,,We zijn er aan gewend om grote evenementen te organiseren in Manchester’’, zegt politiechef John O’Hare in een verklaring. ,,We zijn ervan overtuigd dat we alles wat er zo goed is aan onze stad kunnen laten zien en ervoor kunnen zorgen dat iedereen die onze stad bezoekt dit op een veilige en plezierige manier kan doen.”

Verleden jaar veroverden de supporters harten in Manchester met hun liefde voor Feyenoord. De mars van de duizenden fans naar de wedstrijd van United werd toen een van de grootste ooit genoemd in de Engelse stad.

Vandaag namen de supporters opnieuw de Shambles Square over, nu voor het treffen tegen Manchester City, de koploper in groep F.

Feyenoord staat onderaan. Dit houdt de supporters echter niet tegen een feestje te maken van de laatste uitwedstrijd in de Champions League. Rond 19 uur klonk de waarschuwing dat het bier op de Shambles Square, overgenomen door de Feyenoordaanhang, op zal raken.

De politie verwacht dat morgen drieduizend fans zich op het plein in het centrum zullen verzamelen. De meeste reizen per vliegtuig, maar er zijn ook supporters die met de bus rijden. Eerst vannacht heen en morgennacht na de wedstrijd weer terug.

De stoet zal rond 17 uur vertrekken. De politie verwacht een drukke avond, niet alleen vanwege de voetbalwedstrijd. Naast de altijd al drukke spits zijn er ook nog kerstmarkten en een concert in de Manchester Arena. Bewoners worden dan ook opgeroepen rekening te houden met de drukte. Steeds verschillende wegen zullen worden afgesloten om de Feyenoord-supporters vrij baan te geven om het stadion te bereiken. De waarschuwing vanuit Manchester City is dat de uit-fans alleen welkom zijn op de uit-vakken.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login