Nieuws

Zo’n 42.500 supporters aanwezig tijdens Open Dag

on

Als de stampvolle Kuip zondag bij aanvang van de spelerspresentatie nog niet in de juiste sfeer was gebracht door onder meer optredens van de Hermes House Band en Lee Towers, dan zorgde Jean-Paul Boëtius daar wel voor toen hij de eer had om als eerste van alle selectiespelers het podium op te stappen, dat aan een van de korte zijdes van het stadion was opgebouwd. Terwijl er loeiharde housemuziek uit de boxen knalde, deed de rappe aanvaller een dansje waarmee hij een luid applaus ontlokte bij de supporters, waarvan er naar schatting 42.500 naar De Kuip waren gekomen voor de Open Dag.

Daarmee gaf Boëtius het goede voorbeeld aan de rest van de spelers, die één voor één naar voren werden geroepen op het podium door presentatoren Peter Houtman en Koert Westerman. Daarbij maakte het legioen onder meer opnieuw kennis met Elvis Manu, Anass Achahbar en Matthew Steenvoorden, die allen voor dit seizoen terugkeerden van een verhuurperiode.

De internationals Jordy Clasie, Stefan de Vrij en Terence Kongolo ontbraken nog op de Open Dag. De drie, die met het Nederlands elftal deelnamen aan het afgelopen WK, hadden ieder een videoboodschap ingesproken, waarin ze lieten weten uit te kijken naar een schitterend seizoen met Feyenoord.

Het traditionele hoogtepunt van de Open Dag moest toen natuurlijk nog volgen: de landing van de helikopter. Terwijl tienduizenden ogen verwachtingsvol de hemel afspeurden, scheerde het goedgevulde toestel voor het eerst over De Kuip. Nadat die uiteindelijk veilig met alle wielen op het heilige gras was geland, stapten achtereenvolgens Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Rodny Lopes Cabral, Warner Hahn, Khalid Boulahrouz en de nieuwe trainer Fred Rutten uit, onder een luid applaus.

‘Het was een schitterende ervaring om in de helikopter te zitten’, zei Rutten in een eerste reactie. ‘Maar veel mooier nog was de fantastische ontvangst in De Kuip. De supporters mogen erop rekenen dat we onze stinkende best gaan doen om er een schitterend seizoen van te maken.’

Giovanni van Bronckhorst ontbrak op de Open Dag, vanwege een scoutingstrip naar Turkije, om de komende tegenstander van Feyenoord in de voorronde van de Champions League aan het werk te zien: Besiktas.

Aan het begin van het buitenprogramma van de Open Dag werd een moment van stilte ingelast ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne van afgelopen week.

Bron: Feyenoord.nl

20140720-164742-60462805.jpg

You must be logged in to post a comment Login