Nieuws

Zomerse omstandigheden tijdens eerste training in Ermelo

on

Onder zomerse omstandigheden heeft de selectie van Ronald Koeman maandagmiddag kort na aankomst in Ermelo de eerste training op Gelderse bodem afgewerkt. Ongeveer 150 supporters waren naar Sportpark De Adelaar gekomen om de eerste verrichtingen van de Feyenoorders tijdens het trainingskamp te bekijken.

Terwijl de plaatsing van extra tribunes langs het hoofdveld zich in een afrondende fase bevond, begon Feyenoord iets na 17.00 uur aan de warming-up. Kort daarna werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep werkte onder toeziend oog van de hoofd- en assistant-trainers verschillende rondo’s af, terwijl de rest van de spelers door fysieke trainer Jan Kluitenberg onderheven werden aan stabiliteits-, rek- en strekoefeningen.

Bruno Martins Indi, Harmeet Singh en Stefan de Vrij, voor wie het maandag de eerste trainingsdag was na een korte vakantie, deden fanatiek mee met de rondo’s. De andere EK-gangers Tonny Vilhena en Jordy Clasie sloten aan bij de tweede groep, die naast de rek- en strekoefeningen een aantal pittige buikspieroefeningen voor de kiezen kreeg. Tussendoor werd in verband met de warmte regelmatig gedronken.

Na ruim een half uur werden de groepen omgedraaid om ook het andere trainingsonderdeel af te werken. Dat was ook het moment waarop keeperstrainer Patrick Lodewijks de doelmannen kort apart nam voor een nieuwe oefening. Kort daarvoor had hij zelf nog voluit meegedaan met de oefeningen die Jan Kluitenberg de eerste groep had voorgeschoteld.

Dinsdagochtend om 10.00 uur staat er weer een training op het programma, gevolgd door de eerste van de drie oefenduels tijdens trainingskamp. Feyenoorden en FC Horst trappen dinsdagavond om 18.00 uur af.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login