Feyenoordinbeeld

Ziggo in spoedberaad na prijsverlaging KPN FOXSports 

on

Voetbalfans aangesloten bij KPN gaan drastisch minder betalen voor wedstrijden uit de Nederlandse competitie. Dat maakt de telecomaanbieder vandaag bekend. Liefhebbers van de Eredivisie lijken daarmee de lachende derde in de strijd tussen KPN en Fox Sports. Ziggo is in spoedberaad over de prijsverlaging van KPN en komt later vandaag met een reactie.

,,Vanaf vandaag biedt KPN de FOX Sports Eredivisie zenders (1,3 & 5) aan met onder andere alle Eredivisievoetbal voor €7,50 per maand, voor zowel nieuwe als bestaande klanten (was €17,50 p/m)”, meldt KPN in een persbericht. 

.

Bovendien wordt FOX Sports Eredivisie één van de gratis zenderpakketten waaruit ‘KPN Compleet’-klanten kunnen kiezen. Consumenten gaan 15 euro betalen als ze ook internationale wedstrijden willen zien.

.

De bedrijven voerden de afgelopen maanden keiharde onderhandelingen over de doorgifte van Fox Sports. Eigenaar Fox eiste een bedrag per abonnee, zelfs als die geen voetbal kijkt. KPN weigerde dat, maar bereikte begin augustus toch een akkoord met de andere partij.

.

De telecomaanbieder investeert de komende drie jaar een onbekend bedrag om zich te verzekeren van de voetbalzenders.
.

Nieuw contract
Ziggo zegt pas net kennis te hebben genomen van het nieuws en is in spoedberaad over de stap van KPN om de prijzen van FOX Sports Eredivisie drastisch te verlagen. Ziggo komt later vandaag met een reactie. Mogelijk ondernemen zij ook stappen.

.

De strijd tussen KPN en Fox ontstond doordat Fox meer geld wilde zien bij het afsluiten van een nieuw contract met KPN. Omdat het contract van Ziggo langer doorliep, was dit voor de concurrent van KPN vooralsnog geen probleem. 
.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login