Nieuws

‘Zes Nederlandse clubs schuiven aan bij vergadering over BeNe Liga’

on

Bart Verhaeghe gelooft nog altijd volop in de ­BeNe Liga. Dat zegt de voorzitter van Club Brugge in de Franse krant ‘Le Monde’. Vrijdag wordt er weer over vergaderd, maar toch is zo’n competitie nog niet voor morgen. Dit staat te lezen op de site van het Belgische Nieuwsblad.be

Bart Verhaeghe: “We zijn bezig met het opzetten van een competitie met Nederland. “Dat zou een markt van 28 miljoen klanten openen. Deze week staat daarover een nieuwe vergadering gepland. Deze competitie zou uit achttien clubs bestaan, waarvan acht Belgische. Het kan snel gaan. Als het niet voor komend seizoen is, dan zonder twijfel voor één van de volgende twee.”

“Vrijdag is er een vergadering tussen zes Nederlandse en vijf Belgische clubs: Anderlecht, Club Brugge, Standard, KRC Genk en AA Gent. Het zou bij ons snel kunnen gaan, omdat er met de huidige onderhandelingen over een nieuw mediacontract alvast in België een momentum is.”

Volgens Nederlandse bronnen is het onmogelijk dat die BeNe ­Liga er al over drie seizoenen is. Het kan ten vroegste over vijf seizoenen, in 2024, als het tv-contract met Fox Sports in Nederland afloopt.

De Europese voetbalbond UEFA heeft zich altijd afkerig opgesteld tegenover een competitie met clubs uit twee verschillende landen. Het uitdelen van Europese tickets wordt dan problematisch. In het verleden meldde de UEFA al dat het geen Europese tickets zou uitdelen aan competities uit verschillende landen.

Nieuwsblad.be

You must be logged in to post a comment Login