Nieuws

Zes Feyenoordsupporters moeten vandaag Italië uit

on

Zes Feyenoordsupporters die vorige week tijdens de rellen in Rome zijn gearresteerd moeten zondag nog weg uit Italië. Dat heeft de rechter zondag bepaald

Het proces in Italië tegen hen zal later worden gehouden; wat hun straf wordt als ze schuldig worden bevonden aan de verdenking van het mishandelen van agenten en het verzetten tegen hun arrestatie, zal dan worden bepaald. Daar hoeven ze zelf niet bij te zijn.

Deze zes, tussen de 22 tot 44 jaar, zijn de laatste van de 28 verdachten die in Italië voor de rellen voor de rechter zijn voorgeleid. 22 anderen hebben hun straf al gehoord.

Zij kregen een geldboete of celstraffen, die kunnen worden omgezet in een geldboete. Alle hooligans werden opgepakt rondom de wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma op donderdagavond.

De zes die zondag voor de rechter kwamen werden donderdag bij de Spaanse Trappen gearresteerd, tijdens de rellen waarbij ook de Bernini-fontein zwaar beschadigd raakte.

De burgemeester van Rome Ignazio Marino denkt dat mogelijk een benefietwedstrijd tussen Nederland en Italië geld kan opbrengen om de zeventiende-eeuwse fontein te restaureren.

Bron: nu.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login