Nieuws

Zes aanhoudingen rond Arena

on

Rond de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord hebben zich bij en in de Amsterdam ArenA geen grote problemen voorgedaan. Zes Ajax-fans werden aangehouden voor kleine vergrijpen. ‘Een bijzonder laag aantal’, meldde een politiewoordvoerder woensdagavond.

Ruim een kwartier voor de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord liet de politie weten dat alles rustig was rond en in de Amsterdam Arena. ‘Niks noemenswaardig’, zei een politiewoordvoerder. Fans van Feyenoord zijn niet welkom bij de wedstrijd.

Geblokkeerde kaartjes
Fans van Feyenoord waren niet welkom bij de wedstrijd. Voor aanvang van het duel was wel een aantal voetballiefhebbers geweigerd omdat die zogeheten geblokkeerde kaartjes hadden. De politie kon niet zeggen of het om Feyenoord-fans ging. Ajax liet op voorhand een aantal kaarten blokkeren omdat het vermoeden bestond dat ze via de zwarte handel waren verkocht.

Amsterdam hield een noodbevel achter de hand voor het geval het uit de hand zou lopen als supporters uit Rotterdam voor problemen zouden zorgen. De politie had extra personeel klaar staan. Ook Ajax en de ArenA hadden extra veiligheidsmaatregelen genomen.

De politie, die nauw samenwerkte met de collega’s uit Rotterdam, zei na afloop bijzonder tevreden te zijn over het verloop. De aangehouden Ajax-fans hadden een verboden mes, vuurwerk, fakkels of hadden de openbare orde verstoord.

Bron: Ad.nl

20140123-005603.jpg

You must be logged in to post a comment Login