Nieuws

‘Zeker vijftig Feyenoordsupporters zijn in Rome opgepakt’

on

Bij aanhoudende rellen in Rome, voorafgaand aan de voetbalwedstrijd AS Roma – Feyenoord, zijn zeker vijftig Feyenoordaanhangers opgepakt. Een aantal van hen is via snelrecht al veroordeeld tot celstraffen en hoge geldboetes. Ook kort voor de wedstrijd vanavond begon, raakten Feyenoordhooligans weer slaags met de ordepolitie. Zeker tien agenten en veel supporters raakten gewond.

Er werd gegooid met rookbommen, flessen, en andere spullen. De supporters vernielden auto’s, motoren en prullenbakken toen ze werden verdreven door de politie. Een deel van de binnenstad van Rome zag er uit als een slagveld. Berichten dat fans van AS Roma bij de rellen betrokken waren, zijn er niet of nauwelijks.

De rechter deelde fikse straffen uit aan de relschoppers. Drie kregen een celstraf van zestien maanden, zes anderen acht maanden cel en tien hooligans troffen schikkingen en moeten in totaal honderdduizenden euro’s boete betalen.

De PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Tjeerd van Dekken hebben schriftelijke vragen gesteld aan het kabinet over de ,,zichzelf Feyenoord-supporters noemende Nederlanders in Rome’. Ze willen bijvoorbeeld weten of burgemeesters op grond van misdragingen in een ander land straks een meldplicht kunnen opleggen aan supporters.

Burgemeester Ignazio Marinovan van de Italiaanse hoofdstad toonde zich geschokt maar ook strijdlustig. ,,Rome is beschadigd en gekwetst. Ben in contact met justitie, de politiecommissaris en de Nederlandse ambassadeur. Het eindigt hier niet. Onacceptabel geweld.”

Feyenoord en de supportersvereniging van de Rotterdamse club waren donderdag onbereikbaar voor commentaar.

Feyenoord – AS Roma in de Europa League eindigde vanavond in een 1-1-gelijkspel. De returnwedstrijd is donderdag 26 februari in een uitverkochte Kuip in Rotterdam.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login