Zege op Fc Emmen geeft Slot nog meer vertrouwen

De eindsprint – drie goals in de laatste tien minuten – die Feyenoord inzette tegen FC Emmen, verbaasde hoofdtrainer Arne Slot niet. ‘We hebben vaker aan het eind van de wedstrijd nog het verschil gemaakt,’ analyseerde hij na de 4-0 zege.

Tot de openingstreffer van Quinten Timber, na een uur spelen, was het zoeken naar kansen. Slot: ‘De eerste helft was niet bijzonder, maar we stonden wel 45 minuten op hun helft. Veel kansen waren er niet, maar als je zo ver van je eigen goal vandaag de bal in bezit hebt of verovert, geeft dat wel vertrouwen.’

De zege geeft Slot nog meer vertrouwen. ‘Winnen is het allermooiste en -belangrijkste, als het gaat om hoe je je ’s avonds en de dag erna voelt,’ aldus de oefenmeester. ‘Qua team ben ik nog vooral veel aan het leren, wie waar moet staan en wat de ideale samenstelling is. Gelukkig hebben we daar nog amper leergeld voor hoeven betalen, want we hebben nu al drie keer de nul gehouden.’

Dávid Hancko maakte in ieder geval een goede eerste indruk. De Slowaak startte als linksback en liet zich zien met onder meer een assist. Slot: ‘Hij speelt agressief en aanvallend, dus je zag meteen dat het team en publiek hem omarmt. Ook Sebastian Szymański deed het goed als invaller, hij werkte ongelooflijk hard.’