Zege glipt Feyenoord in extremis uit handen

Feyenoord houdt gemengde gevoelens over aan de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa Conference League. Slavia Praag leek donderdagavond verslagen te worden in een kolkende Kuip, maar door een zesde treffer diep in blessuretijd was een gelijkspel het eindresultaat: 3-3.

Zo beroerd als het slot van de wedstrijd was, zo goed was de start. Luis Sinisterra opende de score binnen tien minuten door naar binnen te kappen en met rechts de bal in de korte hoek te plaatsen. Die goede opening kreeg echter geen vervolg en Slavia Praag ging zelfs met een 1-1 stand aan de thee door een (buitenspel)doelpunt van Peter Olayinka.

Achtervolging
De gemoederen liepen na het rustsignaal hoog op door dat moment, wat Feyenoord-doelman Ofir Marciano en Slavia-speler Olayinka geel en assistent-trainer Marino Pusic rood opleverde. Feyenoord-coach Arne Slot probeerde de rust terug te brengen in de ploeg, maar zag Slavia in een stroeve tweede helft op voorsprong komen. Yira Sor liet Marciano kansloos en dwong Feyenoord in de achtervolging.

Aanvoerder Marcos Senesi bracht de stand met wat geluk weer in evenwicht. Met nog een kwartier op de klok liep hij een voorzet van invaller Cyriel Dessers in het doel. De ontlading was groot toen daar nog een rake vrije trap van Orkun Kökcü in de 86ste minuut overheen kwam, maar de euforie veranderde in de 95steminuut in teleurstelling door een gelijkmaker van Ibrahim Traoré.

Return
Daardoor zijn Feyenoord en Slavia Praag na de heenwedstrijd nog volledig in evenwicht en wordt het resultaat van de return volgende week donderdag bepalend. In Tsjechië klinkt donderdag 14 april om 21:00 uur het eerste fluitsignaal. Zondag gaat Feyenoord eerst nog op bezoek bij Heracles Almelo (aanvang 16:45 uur).