Nieuws

Zeg Feyenoord, leg eens uit…

on

Het Oranje-carnaval is weer voorbij en dus kunnen we ons weer richten op zaken die er echt toe doen, Feyenoord. Aanstaande zaterdag de wedstrijd uit tegen de Eagles in het nostalgische stadionnetje De Adelaarshorst. Al langere tijd is er een en ander te doen om deze wedstrijd, want Feyenoord-supporters moeten verplicht met de buscombi. Het begint macht der gewoonte te worden bij burgemeesters, het verplichten van een buscombi aan Feyenoord-supporters. Waar men eerder bij de wedstrijd tegen NEC al dwars ging liggen, is het de Feyenoord-supporters ook niet gegund om op eigen vervoer af te reizen naar Deventer, maar ook niet naar Leeuwarden voor de wedstrijd tegen Cambuur.

Nu zijn wij inmiddels wel gewend van de mensen uit het Maasgebouw dat zij er alles aan doen om die buscombi’s te handhaven, want stel je voor dat we eens alles uit de kast trekken om de vervoersregelen voor onze supporters versoepeld te krijgen.

Maar goed, oke, een buscombi is noodzakelijk. Dan zou je van Feyenoord verwachten dat ze toch een zo aantrekkelijk mogelijke vervoersregeling aanbieden die qua kosten acceptabel is voor je achterban. De realiteit is echter compleet anders. Voor de buscombi naar Cambuur Leeuwarden vraagt men bij Feyenoord maar liefst € 43,00 en ga je tot Heerenveen met eigen vervoer, dan betaal je € 36,00. Idioot hoge bedragen welke tegenwoordig meer standaard dan uitzondering zijn.

Voor ons een reden om eens op onderzoek uit te gaan bij andere clubs. Zo speelt PSV zondag uit bij FC Groningen. Een vergelijkbare trip als dat Feyenoord maakt naar het Hoge Noorden. Tot onze verbazing zien wij dat de Supportersclub een buscombi aanbiedt voor € 13,00 en dat de buscombi voor (seizoen) Clubcardhouders € 23,00 kost. Nu moet daarbij de nuance aangebracht worden dat de toegangskaarten voor het uitvak gratis zijn. Niet te vergelijken dus, ook omdat PSV minder kaarten afneemt. Dat is één benadering. Je kunt je ook afvragen hoe het komt dat PSV de kaarten gratis krijgt en dus in staat is om een aantrekkelijkere buscombiregeling te organiseren?

Ander voorbeeld. FC Utrecht reist binnenkort ook af naar Leeuwarden voor de uitwedstrijd tegen Cambuur. Buscombiprijs € 23,50. Een verschil van € 19,50 voor dezelfde uitwedstrijd.

Daarbij kan je ook denken aan het volgende. Je zou toch verwachten dat bij een grotere afname van kaarten de korting groter kan zijn? Logische marktwerking zou je denken. Waarom? Meer supporters betekent namelijk ook meer omzet uit de horeca, enz. enz.

Kortom, waar je in de vergelijking met de wedstrijd van PSV nog wat nuance kan aanbrengen, vraagt de vergelijking met FC Utrecht toch echt om uitleg vanuit Feyenoord-zijde.

Dus Feyenoord: Kom er maar in!

Bron: Lunaticnews.nl

20131017-220556.jpg

You must be logged in to post a comment Login