Nieuws

“Ze kunnen die spelers van Ajax zondag maar beter per helikopter naar De Kuip brengen”

on

Eigenaren van Feyenoordcafés zijn bezorgd na de explosies deze week, die verband lijken te houden met de wedstrijd Feyenoord-Ajax van komende zondag. ,,Ze kunnen die spelers van Ajax zondag maar beter per helikopter naar De Kuip brengen.’’

In het Algemeen Dagblad wordt Rob de Kreek geciteerd. De Kreek is eigenaar van café The Hide Away: ,,De politie legt een link met dat gedoe in Delft, vorige maand.”

In april werd een groep Ajax-supporters belaagd toen zij in de buurt van de IKEA in Delft de spelersbus van hun club wilden uitzwaaien. De club uit de hoofdstad speelde die dag in De Kuip de bekerfinale tegen Vitesse. Na de confrontatie werden 32 mensen opgepakt. De Kreek: ,,Daar is dit blijkbaar het antwoord op, ook richting de wedstrijd van zondag. Als het waar is, dan hebben ze een aardige oorlog ontketend. Ze kunnen die spelers van Ajax beter per helikopter naar de Kuip brengen, in plaats van met de bus. Want er zijn heel veel mensen boos in Rotterdam.”

De saamhorigheid in Rotterdam is groot. Klanten hebben inmiddels voor beide cafés een inzamelingsactie opgezet. Die voor The Hide Away stond vrijdag al op 10.000 euro. Veel klanten kwamen helpen opruimen. ,,Ik word er gewoon emotioneel van”, zegt De Kreek. ,,Sterker door strijd, hè. Dit maakt niet alles goed, maar wel veel.”

Het hele artikel is te lezen via de link op AD.nl (premium)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply