Nieuws

ZATERDAGTRAINING IN KUIP ZONDER FAKKELS

on

Feyenoord zal de laatste training in aanloop naar de Klassieker in Amsterdam opnieuw afwerken in De Kuip. In overleg met de technische staf wordt de voorkeur gegeven om zaterdag te trainen in het stadion in plaats van op het trainingsveld op Varkenoord.

De laatste jaren wordt de laatste training voor een wedstrijd tegen Ajax door de supporters gebruikt als ‘uitzwaaimoment’, dat gepaard gaat met het afsteken van veel vuurwerk. De laatste twee keer dat dit op Varkenoord gebeurde zorgde dit voor een unieke atmosfeer, maar het leverde vanwege het afsteken van veel (zwaar) vuurwerk en de massale toestroom van supporters ook een onveilige situatie op, zowel voor spelers, technische staf als het publiek zelf. Onder deze omstandigheden acht de club het niet verantwoord om de laatste training voor de Klassieker op Varkenoord af te werken, dus is besloten deze in De Kuip te laten plaatsvinden.

Voor de thuiswedstrijd tegen Ajax werd op zaterdag 27 oktober van vorig jaar ook al uitgeweken naar het hoofdveld van De Kuip. Ook bij die training werd veel vuurwerk afgestoken. Het leverde andermaal mooie plaatjes op, maar zorgde tevens voor overlast voor de spelers en voor enkele duizenden euro’s schade aan het stadion. De technische staf heeft laten weten dat het deze belangrijke training onder normale omstandigheden wil afwerken, zonder daarbij last te ondervinden van vuurwerk en rookontwikkeling.

Clubleiding, spelers en technische staf verzoeken supporters dan ook om fakkels en vuurwerk zaterdag niet mee te nemen. Bij poorten 19 t/m 24, die om 9.30 uur open gaan, zal op het bezit hiervan worden gecontroleerd. De training zelf begint om 10.30 uur.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login