Nieuws

Zaterdag Koeman tegen Koeman in De Kuip

on

De wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk van aanstaande zaterdag is ook een treffen tussen de twee broers Ronald en Erwin Koeman. De twee speelden voor het laatst tegen elkaar op 26 december 2006 in De Kuip, toen Erwin hoofdtrainer was van Feyenoord en Ronald Koeman coach van PSV. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Ronald Koeman verloor als hoofdtrainer nooit een competitiewedstrijd tegen een elftal dat werd gecoacht door zijn broer Erwin. In de competitie speelden de twee als hoofdtrainers tot dusver in totaal drie keer tegen elkaar. Ronald Koeman kwam twee keer als winnaar uit de strijd, één duel eindigde in een gelijkspel.

Toen Ronald Koeman hoofdtrainer was van Ajax speelde hij in het seizoen 2004/2005 eenmaal tegen zijn broer Erwin, die destijds net als tegenwoordig coach was van RKC Waalwijk. Dat duel werd door Ajax met 1-2 gewonnen. Toen de twee ploegen elkaar later dat seizoen opnieuw troffen, was Ronald Koeman geen trainer meer van Ajax.

In het seizoen 2006/2007 speelden de twee broers twee keer tegen elkaar in de competitie. Erwin Koeman was toen trainer van Feyenoord, Ronald van PSV. Feyenoord verloor destijds de uitwedstrijd in Eindhoven met 2-1. De thuiswedstrijd, die op tweede kerstdag 2006 werd gespeeld en tot aanstaande zaterdag de laatste onderlinge confrontatie was tussen de twee broers, eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Wil jij er zaterdag bij zijn in De Kuip als Feyenoord het opneemt tegen RKC Waalwijk? Bestel dan snel kaarten via de Feyenoord Ticketshop online!

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login