Nieuws

Zaakwaarnemer Koeman polst Swansea City

on

Ronald Koeman (50) zet in op een grote competitie en ziet in Swansea City een geschikt onderkomen. Guido Albers, de zaakwaarnemer van de Feyenoord-coach, informeerde twee weken geleden bij John van Zweden.

‘Albers heeft mij inderdaad benaderd met de vraag of Koeman een geschikte kandidaat is voor Swansea’, zegt Van Zweden in gesprek met Voetbal International. De Hagenaar is een van de eigenaren van The Swans. ‘Mensen leggen logischerwijs met mij de link als er vragen zijn wat betreft Swansea, maar over dit soort zaken ga ik niet.’

‘Ik heb het nummer van de zaakwaarnemer van Koeman doorgegeven aan onze voorzitter Huw Jenkins en of er inmiddels contact is geweest weet ik echt niet. Ik weet wel dat de club erg tevreden is met Garry Monk’, aldus de Hagenaar. Monk nam in februari het stokje over van de ontslagen Michael Laudrup.

Monk debuteerde met een 3-0 competitiezege op Cardiff City en in de daaropvolgende duels met Stoke City (1-1), Liverpool (4-3 nederlaag) en Crystal Palace (1-1) pakte Swansea twee punten. ‘De club klimt weer omhoog, dus is er ook geen reden voor een nieuwe coach. Al kan dat zo weer veranderen als je drie keer op rij verliest’, zegt Van Zweden.

Interesse
Koeman maakte in februari bekend Feyenoord na dit seizoen te verlaten. Zijn toekomst als trainer ligt sowieso in het buitenland. Griekenland wordt genoemd als een van de opties. Ook een middenmoter uit de Bundesliga en de Premier League hebben geïnformeerd.

Overigens leven Swansea en Laudrup nog steeds in onmin. Waar de Deen zijn oude werkgever verwijt niet aan de contractuele verplichtingen te hebben voldaan, weigert Swansea te reageren zolang er geen akkoord is tussen beide partijen. ‘Die afspraak hebben wij gemaakt. Wij zijn een nette club en laten ons niet over deze kwestie. Die enige eventueel die naar buiten treedt in deze is de voorzitter’, besluit Van Zweden. (Jarno Verweij)

Bron: Vi.nl

20140311-121139.jpg

You must be logged in to post a comment Login