Nieuws

Zaakwaarnemer Dost: ‘Bas is verkeerd geciteerd en is heel enthousiast over Feyenoord’

on

Of Bas Dost bij Feyenoord de opvolger wordt van Graziano Pellè is afhankelijk van VfL Wolfsburg. Aan de spits zelf zal het in elk geval niet liggen. Dost is bereid om salaris in te leveren om zijn loopbaan in de Kuip te kunnen voortzetten. ‘Bas is heel enthousiast over Feyenoord’, zegt zijn zaakwaarnemer Henk Nienhuis.

Bas Dost keek raar op toen hij het afgelopen weekeinde in de Nederlandse media de vrije vertaling van zijn interview met het Duitse voetbalmagazine Kicker teruglas. Zijn opmerking dat de Eredivisie na de Bundesliga een stap terug is, werd uitgelegd als ‘geen zin in Feyenoord.’ En dat is volgens de 25-jarige spits volledig bezijden de waarheid.

Ook zijn zaakwaarnemer Henk Nienhuis begrijpt niet goed waar het misverstand vandaan komt. De voormalige trainer, die Dost al zijn hele carrière begeleidt, houdt het op ‘miscommunicatie’.

‘De gesprekken met Feyenoord zijn juist heel positief geweest’, zegt Nienhuis. ‘We hebben een paar weken geleden in Zeist met Martin van Geel en Fred Rutten om de tafel gezeten. De laatste heeft toen heel duidelijk verteld wat zijn plannen zijn. Bas zou daarin uitstekend passen.’

Dat Feyenoord financieel voor hem een stap terug is, neemt de aanvaller, wiens contract nog drie jaar doorloopt, voor lief. ‘Bas heeft juist aangegeven dat hij salaris wil inleveren’, aldus Nienhuis. ‘Hij vindt Feyenoord een fantastische club. Het is alleen afwachten wat VfL Wolfsburg wil. Zo hebben we het ook met elkaar afgesproken.’

‘Wolfsburg is al een paar maanden op zoek naar een nieuwe spits, maar het is de club nog steeds niet gelukt om iemand voor die positie te halen.’

Zo lang er geen topspits van naam is aangetrokken, stelt de club zich stug op in de onderhandelingen met Feyenoord, dat zowel geïnteresseerd is in kopen als huren.

De Rotterdammers wachten geduldig af. Veel haast hoeven ze ook niet te hebben, want de voornaamste kandidaat om Pellè te vervangen is hoe dan ook niet inzetbaar in de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen.

Het duel met Besiktas, volgende week woensdag in de voorronde van de Champions League, komt voor Dost nog iets te vroeg. De spits is inmiddels wel hersteld van zijn enkeloperatie, maar hij heeft nog een week nodig om bij VfL Wolfsburg de training met de groep te kunnen hervatten.

Feyenoord zit al jaren achter Dost aan. De club volgde hem al toen hij nog bij Heracles in Almelo speelde. Nadat hij twee jaar geleden bij Heerenveen met 32 goals topscorer van de Eredivisie was geworden, meldde de club uit de Maasstad zich opnieuw. Tegen het kapitaalkrachtige VfL Wolfsburg, dat geen moeite had om de gelimiteerde transfersom van zeven miljoen euro op tafel te leggen, konden de Rotterdammers echter niet op.

‘Wolfsburg wilde dat bedrag meteen betalen en bood een salaris dat hij nergens anders kon verdienen’, aldus Nienhuis. ‘Ja, misschien in Oekraïne. Een geluk dat hij dat niet heeft gedaan. Sjachtar Donetsk was immers ook heel serieus, maar Bas zag het niet zitten om daarheen te gaan.’

Bron: Ad.nl

20140722-073416-27256384.jpg

You must be logged in to post a comment Login