Nieuws

XXL Frikandel maakt eenmalige uitstap naar Kuip

on

Frikandel-XXL maakt droomtransfer
Het transferseizoen in het betaalde voetbal is al ten einde, maar de meest in het oog springende overgang is vandaag beklonken: Frikandellenkoning Joost Broekman (ex-Telstar) gaat op 26 september zijn beruchte XXL-Frikandellen aan de man brengen in De Kuip.

Broekman is met zijn snackcar namelijk uitgenodigd door zijn droomclub Feyenoord om bij het bekerduel met FC Dordrecht de hongerige toeschouwers van zijn gefrituurde doelpalen te voorzien. “Een droom die uitkomt”, glundert Broekman in gesprek met onze redactie.

De snackcar van de Velsenaar haalde enige weken terug de landelijke media toen bekend werd dat voetbalclub Telstar de jarenlange samenwerking verbrak omdat de eerstedivisionist zelf de catering wilde gaan verzorgen. Met dat besluit haalde de club zich de woede van de supporters op de hals. Zij keken bij iedere thuiswedstrijd reikhalzend uit naar het rustsignaal; voor hen het moment om de Frikandel-XXL te bestellen. Aan dat tweewekelijkse hoogtepunt kwam ineens bruut een einde.

Broekman zelf hoefde niet lang bij de pakken neer te zitten. FC Dordrecht en FC Utrecht toonden al snel interesse in de diensten van de frituurkoning. “Zondag had ik al terecht gekund bij FC Utrecht-RKC Waalwijk, maar had ik al een afspraak om op een paranormaalbeurs te gaan staan.” En dus hield Broekman de boot nog even af, hopende dat zich meer clubs zouden melden. En dat gebeurde.

“Na Utrecht hing FC Dordrecht ineens aan de lijn. Prachtig natuurlijk, maar stiekem hoopte ik op Feyenoord…En zij belden me vanochtend om tijdens de bekerwedstrijd eind september frikandellen te komen verkopen. Dat geloof je toch niet? Ik kan niet wachten. Stel je voor dat straks duizenden mensen met een XXL-frikandel in hun hand voetbal staan te kijken…

Bron: hartvannederland.nl

You must be logged in to post a comment Login