Nieuws

Woudenberg maakt debuut bij winnend Excelsior

on

Excelsior heeft voor het eerst in ruim twee jaar tijd weer een uitwedstrijd gewonnen. De equipe van coach Jon Dahl Tomasson deed dat zaterdagavond bij MVV Maastricht. Op bezoek in De Geusselt waren de Kralingers door een doelpunt van invaller Kevin Vermeulen (foto) met 1-0 te sterk voor de Limburgers.

Het was niet goed wat beide ploegen lieten zien op het veld van MVV. Pas na tien minuten kon de eerste mogelijkheid worden genoteerd, toen Sven Braken over het doel van Jordy Deckers kopte. Excelsior, dat absoluut niets onder deed voor de thuisploeg, kon eveneens weinig gevaar stichten. Daan Blij en Lars Veldwijk probeerden het wel, maar zij vonden Bram Castro op hun weg.

Na een half uur moest Tim Eekman geblesseerd afhaken, waardoor Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg zijn debuut voor Excelsior moest maken. De jonge linksback zag vervolgens een matige vrije trap van MVV-verdediger Kjell Knops in de handen van Deckers belanden. Behoudens enkele doelpogingen van de twee teams viel er weinig te genieten.

In de tweede helft was er meer te beleven in Maastricht. Zo was Lars Hutten twee keer gevaarlijk met een schot, maar was doelman Castro opnieuw alert. Aan de andere kant kon de thuisploeg niet profiteren van een wankelende Deckers, die een onzekere indruk maakte onder de lat van Excelsior.

Een kwartier voor tijd viel dan toch het doelpunt dat de wedstrijd nodig had. De van XerxesDZB overgekomen Vermeulen bekroonde zijn invalbeurt met een schitterende treffer. De aanvaller stifte de bal op fraaie wijze achter de ervaren sluitpost van MVV en bezorgde Excelsior daarmee de eerste uitoverwinning sinds 15 mei 2011, toen Vitesse met 4-1 werd verslagen.

Door de zege stijgen de Rotterdammers naar de tiende plaats in de Jupiler League. De achterstand op koploper FC Dordrecht bedraagt tien punten.

Scoreverloop
76′ 0-1 Vermeulen

Opstelling Excelsior
Deckers; Karami, Van Diermen, Fischer, Eekman (30′ Woudenberg); Kruys, Stans (76′ Auassar), Hutten; Botaka (66′ Vermeulen), Veldwijk en Blij.

Bron: Rijnmond.nl

20130908-005049.jpg

You must be logged in to post a comment Login