Feyenoordinbeeld

Woudenberg: ‘De kans kwam sneller dan gedacht’

on

In de schaduw van uitblinker Eljero Elia speelde linksback Lucas Woudenberg een uitstekende wedstrijd met Feyenoord tegen FC Groningen (0-5). Na het wegvallen van Miquel Nelom kon trainer Giovanni van Bronckhorst niet meer om de Witte Keniaan heen.

.

‘Dit geeft een goed gevoel’, aldus Woudenberg tegen Voetbal International. Toch gaf Van Bronckhorst aan dat Nelom voor hem vooralsnog de eerste keuze is. ‘Ik wil altijd spelen, maar de trainer maakt de keuze, daar moet je mee dealen.’

.

Woudenberg werd door Feyenoord in zijn loopbaan al twee keer verhuurd: in 2013/14 aan Excelsior en afgelopen seizoen aan NEC. Na drie optredens in het seizoen 2014/15 kwam zondag in Groningen een nieuwe kans voor de 22-jarige verdediger.

.

‘Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, de kans kwam nu sneller dan gedacht’, zegt Woudenberg. ‘Over het algemeen mag ik tevreden zijn. Persoonlijk, maar ook over het team. Soms willen we vanuit ons enthousiasme nog iets te snel, maar je kan niet de hele wedstrijd op 120 procent spelen. Je moet natuurlijk wel je momenten kiezen.’

.

Komende zondag speelt Feyenoord thuis tegen FC Twente. In de loop van de week moet duidelijk worden of Nelom daadwerkelijk speelklaar is.

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login