Nieuws

Woordvoerder Feyenoord: ‘Bij Feyenoord wordt veelvuldig getest’

on

De spelers van Feyenoord worden volgens het niet getest op het coronavirus. Die opmerking van coach Dick Advocaat, die zich baseerde op de mening van clubarts Casper van Eijck, oogstte nogal wat verbazing. Hoe zit dat nu precies? En hoe dichtgetimmerd zijn de protocollen?

Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon laat in gesprek met het AD weten dat er bij Feyenoord veelvuldig getest wordt. Hij spreekt van ‘zeer laagdrempelig testen, niet dagelijks of wekelijks’.

Volgens de protocollen van de KNVB dient er pas getest te worden wanneer er (oefen)wedstrijden gespeeld gaan worden. Voor Feyenoord is dat op 9 augustus tegen Sparta Rotterdam. Pas een etmaal voorafgaand aan zo’n duel moeten spelers zijn getest.

Namens Feyenoord benadrukt Salomon op zijn beurt dat in de Kuip wel degelijk rekening gehouden wordt met het virus. Dokter Van Eijck heeft deze week op de dag van de eerste training de selectie langdurig toegesproken, waarbij hij heeft aangegeven hoe voorzichtig ze moeten zijn en wat ze allemaal kunnen en moeten doen om de kans om besmet te worden zo klein mogelijk te houden.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login