Nieuws

‘Witte Keniaan’ Woudenberg maakt indruk bij Feyenoord

on

Feyenoord moet het vanaf vandaag voorlopig stellen zonder het kwartet Terence Kongolo, Sven van Beek, Anass Achahbar en Lucas Woudenberg. De vier jeugdinternationals gaan met Oranje onder 19 jaar naar het EK in Litouwen.
Woudenberg maakte tijdens de trainingsweek in Ermelo indruk met als grootste wapen zijn ijzersterke conditie. Coach Ronald Koeman en conditietrainer Jan Kluitenberg zagen de linksback tijdens een bosloop iedereen op grote achterstand zetten. ‘Wij kregen het sein dat wij volle bak mochten gaan. Dat lukte aardig, mijn conditie is erg goed’, aldus Woudenberg.

De jeugdinternational, hier en daar inmiddels al omgedoopt tot ‘De Witte Keniaan’, trainde vorig seizoen al vaak mee met de selectie van Koeman. Zolang Bruno Martins Indi (nog) niet is verkocht, lijkt de kans op een snelle doorbraak in de Kuip echter klein.

‘Ik ga nu eerst naar Litouwen’, zegt Woudenberg, door Feyenoord tien jaar geleden weggeplukt bij dorpsclub VV Zwammerdam. ‘Dat is in goed overleg gegaan met de technische staf van Feyenoord. In Litouwen kan ik wedstrijden op niveau spelen, was de mening van de club. Of ik na terugkeer zal worden verhuurd, weet ik niet. Daar is nog niet over gesproken. En ik houd mij ook niet bezig met een eventuele verkoop van Bruno Martins Indi en de gevolgen van mijn status als dat gebeurt. Ik wacht het af en ga ondertussen volle bak. Zo hoort het volgens mij ook.’

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login