Nieuws

Wim Jansenplein op Varkenoord

on

Het voorplein van Varkenoord is omgedoopt tot het Wim Jansenplein. De onthulling van het bijbehorende naambordje aan de buitenzijde van Feyenoords jeugdcomplex was zaterdag onderdeel van het grootse afscheid van het clubicoon, dat afgelopen week op 75-jarige leeftijd overleed.

Voor de familie was het bord op het voorplein zichtbaar op het moment dat zij achter de rouwauto het jeugdcomplex opreden. Varkenoord werd bereikt via een lange erehaag van supporters, die vanaf De Kuip rijen dik stonden opgesteld. 

Door zijn naam te verbinden aan het voorplein is tegemoet gekomen aan de wens voor een blijvend eerbetoon aan Wim Jansen. Feyenoord, de Academy en de Sportclub waren het unaniem eens dat dit een passende en meer dan verdiende manier is om Jansen te eren, gezien zijn iconische status en alles wat hij jarenlang voor de jeugdopleiding heeft betekend.

Met zijn visie en kijk op (jeugd)voetbal heeft Jansen eind jaren ’80 en begin jaren ’90 aan de basis gestaan van wat nu Feyenoord Academy is. ‘Het opleiden van jeugd is mijn grote passie’, zei hij daar zelf ooit over. De afgelopen tien jaar was hij vooral een vertrouwd gezicht op Varkenoord. Als adviseur van de jeugdtrainers, het liefst op de achtergrond en ver verwijderd van de schijnwerpers.

Het naambord van het Wim Jansenplein zal op een later moment nog officieel worden onthuld.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply