Feyenoordinbeeld

Willem II op zoek naar film- en fotomateriaal van ongeregeldheden

on

Afgelopen maandagmiddag heeft de directie van Willem II een mailtje gestuurd naar hun supporters met de onderstaande tekst. 

.
De ongeregeldheden op de tribune tijdens de wedstrijd Willem II – Feyenoord vormden om meerdere redenen een zwarte dag in de historie van onze voetbalclub Willem II. .

De ervaringen die onze supporters – en in het bijzonder kinderen – hebben meegemaakt, gaan ons zeer aan het hart. Na afloop van de wedstrijd hebben wij veel reacties binnengekregen van verontruste supporters die hun zorgen en afschuw uitspraken over wat zich gisteren in het stadion afspeelde. 

.

Commotie

Over de aanwezigheid van Feyenoord-supporters in vakken van Willem II-supporters, over het optreden van de beveiligers en met name over het feit dat de relschoppers terug konden lopen naar hun vak om de wedstrijd verder te bekijken, is veel commotie ontstaan. 

.

Beveiliging

Helaas hebben wij moeten constateren dat, ondanks dat er op het moment dat de vlam in de plan sloeg snel stewards en beveiligers ter plaatse waren, dit niet voldoende was om te voorkomen dat de situatie escaleerde.

.

De betrokken Feyenoord-supporters, die afkomstig zijn uit de regio Tilburg, zijn zo snel mogelijk door de beveiliging verwijderd. Hierna keerde de rust enigszins terug op de tribunes, al was het kwaad toen helaas al geschied. Om verdere escalatie en onrust te voorkomen, is ervoor gekozen om niet meteen hierna rigoureus in te grijpen en grote groepen supporters te verwijderen.

.

Onacceptabel gedrag

In de tussentijd is een zevental misdragende ‘supporters’ geïdentificeerd. Zij krijgen per direct een stadionverbod opgelegd en zijn niet meer welkom bij Willem II. Er zijn door de politie ook diverse personen aangehouden. Deze worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. 

.

Ook de komende dagen wordt, samen met de politie, aan de hand van de vele gemaakte foto’s en video’s geprobeerd om meerdere relschoppers te identificeren. We verwachten snel meerdere personen een stadionverbod op te leggen. Willem II neemt afstand van alle vormen van geweld en accepteert dit soort gedrag absoluut niet.

.

Wij danken alle supporters die tot op heden hun opgenomen beeldmateriaal en informatie met ons hebben gedeeld en roepen supporters die dit nog niet met ons gedeeld hebben, alsnog te doen. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@willem-ii.nl

.

Kinderen getuige

Uiteraard betreuren wij ten zeerste dat vele supporters getuige waren van dit geweld. We begrijpen dat dit grote indruk heeft gemaakt en dat, met name voor kinderen, het gevoel van veiligheid is aangetast. 

.

We willen daarom namens de club, technische staf en spelers vragen of alle kinderen die hier getuige van zijn geweest zich willen melden via info@willem-ii.nl zodat wij contact met hen kunnen opnemen. Uiteraard mogen ook ouders en alle andere supporters met tips, klachten of vragen contact met ons opnemen via hetzelfde e-mailadres.

.

Laten we allemaal een voorbeeld nemen aan de hierboven afgebeelde kinderen: in harmonie en met respect voor elkaar. 

.

Met vriendelijke groet, 

.

Berry van Gool

Algemeen directeur

.

Bron: Willem II 

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login