Nieuws

Willem 2 gelooft in een stuntje

on

Willem II heeft de punten hard nodig. Tegen ADO Den Haag en FC Utrecht voetbalde de ploeg aardig mee, maar de realiteit is dat de twee wedstrijden na de winterstop slechts één schamel puntje opleverden. Een goed resultaat tegen Feyenoord is noodzakelijk om de aansluiting met de andere staartploegen niet te verliezen. Dat zou zonde zijn, omdat de ploeg van Streppel zich voor de winterstop juist zo kranig naar boven had gewerkt.

Tegenstander Feyenoord heeft de magere jaren achter de rug. Zowel sportief als in financieel opzicht kunnen de Rotterdammers weer in de spiegel kijken. Vorig jaar leverde trainer Ronald Koeman een wereldprestatie door met een piepjonge ploeg tweede te eindigen achter kampioen Ajax. De Zweedse spits John Guidetti groeide met zijn speelwijze en doelpunten uit tot de onbetwiste publiekslieveling. Feyenoord probeerde de huurling langer in Rotterdam te houden, maar zijn werkgever Manchester City werkte niet mee. Ook Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Otman Bakkal keerden Rotterdam de rug toe. Met beperkte middelen moest de technische staf de selectie op peil zien te brengen.

In de zoektocht naar een nieuwe spits kwamen de Rotterdammers terecht bij Graziano Pellè. In zijn tijd bij AZ gold de Italiaan als een regelrechte miskoop. Pellè had nooit meer dan tien competitiedoelpunten in een seizoen gemaakt. Die tien treffers scoorde hij bovendien in de Italiaanse Serie B. Een half jaar later is de scepsis verdwenen. De teller van Pellè staat op 14 competitiedoelpunten. In de schaduw van de Italiaanse spits kwamen ook Lex Immers, Daryl Janmaat en Joris Mathijsen naar de Kuip. Neo-international Janmaat eiste direct een basisplaats op. Immers had aanvankelijk moeite om zijn draai te vinden in Rotterdam. De komst van international Mathijsen was opmerkelijk. De verdediger die ooit doorbrak bij Willem II heeft inmiddels 83 interlands op zijn naam staan. Toch is de Goirlenaar niet onomstreden in Rotterdam, waar jonge verdedigers als Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi definitief zijn doorgebroken. Feyenoord zet tegenwoordig in de op de jeugd en dat betaalt zich uit. Ook prille jongelingen als Vilhena en Boëtius veroverden dit seizoen een basisplaats. Bovendien klopt hun leeftijdgenoot Achahbar nadrukkelijk op de deur.
Eerder dit seizoen ging Willem II in Rotterdam met 3-0 onderuit. Immers en Pellè (2x) waren de doelpuntenmakers. In de Kuip had Willem II weinig in te brengen tegen de ploeg die in eigen huis zo sterk acteert. Feyenoord bleef in tien thuiswedstrijden ongeslagen. Alleen Heerenveen, Ajax en FC Twente slaagden erin een puntje uit Rotterdam weg te kapen. Buitenshuis oogt het track record een stuk minder rooskleurig. Slechts vier keer trokken de Rotterdammers een uitoverwinning over de streep. Willem II kan dus hoop putten uit het feit dat Feyenoord op vreemde bodem minder sterk voor de dag komt. Bovendien verloren de Tricolores van de laatste vier thuiswedstrijden er maar een, waarbij de nederlaag tegen Ajax beslist geen schande mag heten.

De geschiedenis leert evenwel dat het een zware dobber zal worden. Van de laatste tien onderlinge ontmoetingen in Tilburg won Willem II er slechts twee. Feyenoord trok vijf keer aan het langste eind. De laatste zege van Willem II dateert uit 2008 toen Frank Demouge zich tot matchwinnner kroonde (1-0). De beste herinneringen bewaart Willem II aan de periode tussen 1997 en 2003 toen de Tricolores in eigen huis zes keer op rij ongeslagen bleven.
Mogelijk maakt Tim Cornellise zijn opwachting tegen Feyenoord. De routinier is voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Twente. De kans bestaat dat Cornelisse de rappe Jean-Paul Boëtius als directe tegenstander treft. In dat geval kan hij zijn borst natmaken, want onlangs dreef Boëtius international Ricardo van Rhijn nog tot wanhoop. Boëtius is een prima voetballer, zoals Feyenoord meer goede spelers herbergt. Toch heeft Koeman geen wonderploeg tot zijn beschikking. Kwalitatief moet Willem II het weliswaar met een onsje minder doen, maar passie en strijd compenseren veel. Dat zijn precies de ingrediënten waar Willem II het tegen Feyenoord van zal moeten hebben. De onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek kan net dat beetje extra geven om voor een stuntje te zorgen.

Bron : Willem-ii.nl

You must be logged in to post a comment Login