Nieuws

Wijnaldum: ‘Ik zie mijzelf terugkeren bij Feyenoord of Sparta’

on

Georginio Wijnaldum denkt er aan om aan het eind van zijn carrière terug te keren bij Feyenoord, PSV of Sparta. Dat zegt de 29-jarige Rotterdammer in een speciale uitzending van FC Rijnmond. Op de korte termijn is het niet de verwachting. Over een paar jaar zou het een optie kunnen zijn voor Wijnaldum. “Ik zie mezelf wel terugkeren naar Feyenoord, PSV of Sparta.”

Wijnaldum begon zijn carrière in de jeugd van Sparta en stapte in de C-tjes over naar Feyenoord. Toch sluit hij een rentree op het Kasteel niet uit. “Ik kijk wel eens naar Sparta en dan denk ik: ‘Zo, het zou wel mooi zijn als ik daar in mijn laatste jaren speel.’ In Nederland heb ik bij drie clubs gespeeld en aan alle drie heb ik een heel goed gevoel aan over gehouden. Maar je kan er maar één kiezen.”

Binnenkort gaat Wijnaldum zijn club Liverpool de eerste landstitel in de Premier League bezorgen. “De vraag is alleen wanneer het gaat gebeuren.” De middenvelder weet nog niet wat de nabije toekomst hem brengt.

Keiharde beloftes over een terugkeer in De Kuip of op Het Kasteel wil hij niet maken. “Ik leer ook van andere spelers. Van Nistelrooij had ooit de belofte gedaan om terug te keren, maar op latere leeftijd wilde hij dat niet meer. Wat ik nu mee maak is uniek. Je wil op het hoogste niveau spelen en prijzen pakken. Net als Clarence Seedorf. Mijn droom is om net zolang fit te blijven. Net als hij, Zlatan of Ronaldo. Ik wil tot mijn 38ste op hoog niveau spelen.”

Gedacht aan stoppen  

Als Wijnaldum voetbalt, druipt het plezier er af. Dat is wel eens anders geweest. In zijn tijd bij PSV moest hij vaak als rechtsbuiten spelen in plaats van op zijn geliefde middenveld. Dat wrong op den duur zo erg dat hij zelfs er aan dacht om te stoppen met voetbal. “Ik had het écht niet naar mijn zin”, vertelt een openhartige Wijnaldum. “‘Waarom doe ik het eigenlijk nog?’, dacht ik. ‘Wil ik het nog wel?’ Maar het is nooit zo ver gekomen. Ik heb er wel over nagedacht, maar ik dacht ook: ‘Wat ga ik doen als ik werkelijk stop?’ Ik had eigenlijk geen plan B.”

Willem van Hanegem zag hem verpieteren. “Jammer genoeg was hij niet mijn trainer”, spreekt Wijnaldum. Van Hanegem schreef een column in het Algemeen Dagblad en Wijnaldum belde hem op. Zoals ze nu nog steeds wekelijks bellen. “Willem schreef precies wat ik voelde. Ik wilde weten waarom hij dat schreef. Mensen zoals hij en Wim Jansen hebben een andere kijk op voetbal. Ik heb toen dagelijks contact gehad met Willem en dankzij hem – en Wim Jansen – heb ik het plezier in voetbal weer terug gevonden.”

Hoewel de carrière van Wijnaldum begon op het Kasteel was hij al vroeg supporter van Feyenoord. Al werd hem dat bij Sparta niet altijd in dank afgenomen. “Ik durfde bij Sparta niet te zeggen dat ik voor Feyenoord was”, lacht Wijnaldum. “Feyenoord was taboe bij Sparta. Als ze op de club vroegen voor wie ik was zei ik altijd Ajax, maar ik was eigenlijk voor Feyenoord.”

Dat gevoel werd nog sterker toen hij met Jeffrey Bruma en zijn zus naar een Open Dag in de Kuip ging. “Toen was ik helemaal weg van die club en wilde ik voor Feyenoord spelen.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login