Nieuws

Wethouder Van Gils: ‘25 miljoen per jaar kan niet worden gegarandeerd’

on

De bouwkosten voor het nieuwe Feyenoord-stadion zijn gestegen. Dat komt door duurder geworden staalprijzen en het stikstofprobleem meldt Dagblad010.nl.

Het Rotterdamse dagblad gaat verder: “Aan de Coen Moulijnweg is daarmee de telraam terug en wordt er becijferd of het gepresenteerde definitieve ontwerp nog wel in verhouding staat tot de aanneemsom.

Het was wethouder Van Gils die dinsdagavond naar aanleiding van zijn eigen mededelingen tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad zei dat het spannend is rond de voorgenomen bouw.  

‘’Er zijn intentieverklaringen bij en een enkeling heeft het in beraad’’, voegde hij eraan toe. Raadsleden wilden vervolgens weten hoe nu precies de verhoudingen lagen tussen definitief en waarschijnlijk. Dat wist Van Gils niet en toen men erop doorvroeg werd hij een beetje narrig. ‘’Dit is een voortgangsrapportage. Een tussenstand. En geen eindstand.’’

Men kon aan wethouder Van Gils zien dat hij het op het laatst een beetje zat werd. ‘’Besef wel dat er aan de bouw van een nieuw stadion een volwaardig raadsbesluit ten grondslag ligt. De gemeente doet dus mee met dit project’’ “Dus, we geloven erin.’’

Waar hij niet in geloofde was de kans dat de betaaldvoetbaltak van Feyenoord eigenaar van het nieuwe stadion zou kunnen worden, of – worst case – van De Kuip.

Ook ging Van Gils in op de opmerking van Directeur Koevermans die vorige week liet weten minimaal 25 miljoen per jaar wil overhouden aan het spelen in het nieuwe stadion:

“Nee, 25 miljoen per jaar voor de voetbaltak kan in het plan niet worden gegarandeerd’’, zou hij later zeggen. Au. Want daar zit voor de bvo nu juist de frustratie.

‘’En wat doet u als de voetbaltak zich terugtrekt’’, vroeg Verkoelen van 50Plus?
‘’Dat valt de hele businesscase uit elkaar’’, antwoordde Van Gils.

Bron: Dagblad010.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login