Nieuws

Wethouder Laan wacht vragenvuur over nieuwe Kuip

on

De beslissing over het wel of niet bouwen van een nieuw Feyenoordstadion komt in de laatste fase. Dinsdagavond vergadert de Rotterdamse gemeenteraad over de gemeentelijke steun aan het nieuwe stadion. 11 juli moet er een definitief besluit worden genomen.

De meeste partijen in de gemeenteraad hebben nog altijd geen duidelijke standpunt ingenomen of ze voor of tegen een nieuw stadion zijn. In het nieuwe stadion is plaats voor 63.000 toeschouwers. Er leven talloze vragen over de kosten van de bouw, wat er met de oude kuip gaat gebeuren en hoe groot het risico voor de gemeente is.

Garantstelling
De gemeenteraad moet een beslissing nemen of Rotterdam garant wil staan voor een bedrag van 165 miljoen euro. Alleen als de inkomsten tegenvallen of het stadion failliet gaat zal de gemeente het bedrag kwijt zijn. Rotterdam loopt dus risico. De totale kosten van de bouw worden geschat op 361 miljoen euro, hoewel onderzoeken hebben uitgewezen dat het bedrag hoger zou kunnen uitvallen.

Infrastructuur
Naast de garantstelling zal de gemeente ook moeten investeren in het aanpassen van de infrastructuur. Om bijvoorbeeld wegen te verleggen rond sportpark Varkenoord is een bedrag van maximaal 36 miljoen euro gereserveerd. Ook over deze investering willen partijen weten waar het geld precies naartoe gaat.

Stadionpark
Dinsdagavond zal ook worden gesproken over het Stadionpark. Dit is het plan om, naast de bouw van het nieuwe stadion, het gebied rond het sportpark Varkenoord een nieuwe impuls te geven. Vooral de breedtesport moet hiervan profiteren. In de plannen staan onder meer een sportcampus en een atletiekbaan gepland.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login