Nieuws

Weinig krachtsverschil tussen sc Heerenveen en Feyenoord

on

sc Heerenveen neemt het vanavond in eigen huis op tegen Feyenoord. Wat deden beide ploegen in het verleden tegen elkaar en hoe presteren de Friezen en de Rotterdammers dit seizoen. De cijfers en feiten op een rijtje.

Beide clubs geven elkaar weinig toe. sc Heerenveen won negen van de 22 gespeelde voorgaande ontmoetingen en Feyenoord acht. Vijf duels leverden geen winnaar op.
Ook qua doelsaldo ontlopen beide clubs elkaar niet veel. De thuisclub wist 28 maal te scoren, terwijl Feyenoord 24 maal het net vond.

Het werd slechts twee maal 0-0 als Feyenoord op bezoek kwam in het Abe Lenstra stadion. De laatste keer dat er niet gescoord werd is alweer zeventien seizoenen geleden. Op 11 september1997 bleef het voor het laatst 0-0.
sc Heerenveen kwam in de voorgaande duels zeven keer niet tot scoren tegenover Feyenoord acht keer. In de laatste vijf confrontaties bleef de thuisclub twee keer op de nul steken en Feyenoord één keer.
Feyenoord heerst de laatste jaren in Friesland. Van de laatste vijf duels wisten de Rotterdammers er vier in een overwinning om te zetten.

In de voorgaande ontmoetingen werden 52 gele kaarten getrokken, die broederlijk werden verdeeld, 26 voor sc Heerenveen en 26 voor Feyenoord. Slechts eenmaal werd rood getrokken. In het seizoen 2000/ 2001 werd Bonaventure Kalou weggestuurd wegens natrappen.

Feyenoord verloor maar één van de laatste zestien uitduels in de Eredivisie (W9, G6) en hield dit seizoen al zeven keer de nul. Het vaakst van alle eredivisieclubs.
De defensie van de Friezen stond in de laatste vijf duels slechts twee tegentreffers toe. Feyenoord incasseerde in de laatste vijf ontmoetingen zes treffers.

Als sc Heerenveen een strafschop tegen krijgt, dan hoeven de Friezen niet meteen te wanhopen. Feyenoord wist de laatste vijf toegekende penalty’s niet te benutten.
Feyenoord heeft op dit moment het hoogste percentage balbezit van de Eredivisie, ruim 60 procent.

Feyenoord kreeg buiten de eigen Kuip nog geen strafschop tegen. sc Heerenveen mocht in eigen stadion twee maal vanaf de stip aanleggen.

Feyenoord dwong in 20 duels 132 hoekschoppen af tegen sc Heerenveen 123. Koploper is PSV met 134 corners.
Als sc Heerenveen er in slaagt van Feyenoord te winnen, dan boeken de Friezen de 200ste thuiszege in de Eredivisie.

Bron: scheerenveen.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login