Nieuws

Bij groen licht: Nieuw stadion in 2025 open

on

De directies en Raden van Commissarissen van Stadion en BVO hebben dinsdagmiddag in een gezamenlijke vergadering over het stadiondossier geconcludeerd dat er nog veel werk te doen is. Beide organisaties hebben in goede samenwerking besloten de werkzaamheden om het stadionplan te realiseren met volle kracht voort te zetten.
Tijdens de bijeenkomst is vastgesteld dat, bij groen licht medio 2020, het nieuwe stadion haar deuren opent in de zomer van 2025, één jaar later dan tot op heden gepland.
De latere openingsdatum is vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders. Uiteraard wordt de aangepaste planning binnenkort besproken met de gemeente Rotterdam en andere betrokken partijen.

De komende periode wordt het Definitief Ontwerp beoordeeld in relatie tot het programma van eisen en de beschikbare bouwsom. Voorts wordt de business case nader doorgerekend. Het uiteindelijke ontwerp van het stadion moet in alle opzichten goed zijn, dat wil zeggen: financieel, functioneel, iconisch en boven alles goed voor Feyenoord.
.
Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login