Wedstrijdverslagen van diverse Feyenoord Jeugdelftallen

Alle Feyenoord Academy-teams zijn sinds afgelopen weekend weer in competitie. De verslagen van hun wedstrijden in de eerste – of tweede – speelronde van de najaarscompetitie vind je hieronder.

Onder 17 oppermachtig tegen Sparta Rotterdam

Feyenoord Onder 17 was thuis veel te sterk voor stadgenoot Sparta Rotterdam Onder 17. De equipe van coach Melvin Boel zegevierde met liefst 5-1 op Varkenoord. Daarmee werd de goede wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam van vorige week (2-2) een goed vervolg gegeven.

Het team verdeelde de doelpunten netjes over de eerste en tweede helft. Corné van Houwelingen en Ilyas El Moussaoui zorgden voor rust voor een comfortabele 2-0 voorsprong, waarna Mimeirhel Benita en Kaj van der Veldt de score in de 60ste en 85ste minuut naar 4-0 tilden.

Sparta Rotterdam kwam een minuut na de vierde tegentreffer nog terug tot 4-1 via Aaron Bashir, waarna het slotakkoord voor Benita was. Hij zorgde met een treffer in de slotminuut voor een 5-1 eindstand.

Feyenoord Onder 17 – Sparta Rotterdam O17 5-1
21’ 1-0 Van Houwelingen
24’ 2-0 El Moussaoui
60’ 3-0 Benita
85’ 4-0 Van der Veldt
86’ 4-1
90’ 5-1 Benita

Doelpuntrijke stadsderby Onder 16 krijgt geen winnaar

De Onder 16-teams van Feyenoord en Excelsior waren aan elkaar gewaagd op Varkenoord en hielden beiden een punt over aan een mooi voetbalgevecht. De bezoekers schoten uit de startblokken, want al binnen de minuut lag de bal erin voor de Kralingers.

Ali Topcu zorgde er met zijn goal voor dat Excelsior Onder 16 met een 0-1 voorsprong mocht gaan rusten. Na rust richtte Feyenoord Onder 16 zich echter op. De ploeg van trainer Dennis te Braak kwam door goals van Gjivai Zechiël (41’) en Jayden Candelaria (62’) zelfs op voorsprong.

Lang kon het team daar niet van genieten, want in de 63e minuut was het alweer 2-2 door een goal van Clayti-Jaeden Gaari. Renys Felicia leek de wedstrijd in de 73ste minuut alsnog in het voordeel van Feyenoord te beslissen, maar door een late goal van Ronan Olivacce kreeg de stadderby alsnog geen winnaar: 3-3.

Feyenoord Onder 16 – Excelsior Onder 16 3-3
1’ 0-1
41’ 1-1 Zechiël
62’ 2-1 Candelaria
63’ 2-2
73’ 3-2 Felicia
80’ 3-3

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Van Tol, Candelaria, Oetoehganal, De Blok (52’ Marengo), Skyum, Van der Heijden, Zechiël (65’ Groen), Rais, Milambo (41’ Van Lunteren), Felicia.

Onder 15 boekt goede zege in topper tegen PSV

Het seizoen is met een kickstart begonnen voor Feyenoord Onder 15. PSV Onder 15 werd op Varkenoord in de eerste speelronde van de najaarscompetitie met 3-1 verslagen. De selectie van coach Ulrich van Gobbel, die vorige week op zondag al te sterk was voor Excelsior (2-5), is daardoor nog foutloos.

Aanvoerder Salah Oulad M’hand zette zijn team op het juiste spoor met zijn openingstreffer in de 22ste minuut. Door een goal van Jaden Slory vijf minuten na rust werd de voorsprong iets comfortabeler, tot Bram Rovers de spanning in de 76ste minuut plots nog terugbracht: 2-1. Slory gooide het duel echter twee minuten later in het slot met zijn tweede goal van de dag.

Volgende week gaat Feyenoord Onder 15, dat na twee speelronden met Ajax Onder 15 aan kop gaat, op bezoek bij stadgenoot Sparta Rotterdam.

Feyenoord Onder 15 – PSV Onder 15 3-1
22’ 1-0 Oulad M’hand
45’ 2-0 Slory
76’ 2-1
78’ 3-1 Slory

Opstelling Feyenoord Onder 15: Haksteeg, Elmensdorp, Ket (31’ Pronk), Giersthove, Breinburg, Oulad M’hand, Slory (80+2. Van Ommeren), Plug, Rust (56’ De Groot), Zirkzee (80’ Appiah), De Wind (67’ Clarinda).

Doelpuntenfestijn voor Onder 14 tegen FC Twente

Er werd liefst elf keer gescoord bij de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord Onder 14, dat als overwinnaar uit de strijd met de leeftijdsgenoten van FC Twente stapte. Het doelpuntenfestijn kwam pas in de tweede helft echt op gang, want voor rust was het door twee goals van Mohammed Fuaad Mahammed maar 2-0.

Binnen een tijdsbestek van zeven minuten liep het team van Davey van den Berg na rust – in de 38ste, 40ste, 41ste, 43ste en 45ste minuut – uit naar een 7-0 (!) voorsprong. Zepiqueno Redmond verdubbelde de voorsprong, waarna Ronaldo Hiwat, Furkan Ulutas en Shaqueel van Persie de score verder uitbreidden.

FC Twente Onder 14 deed daarna via Tijn Peters iets terug, om vervolgens de 8-1 om de oren te krijgen. Furkan Ulutas pikte namelijk ook zijn tweede goal van de dag mee. Door twee goals van Aymen Sliti namens de bezoekers eindigde het duel met een 8-3 score op het bord.

Feyenoord Onder 14 – FC Twente Onder 14 8-3
27’ 1-0 Fuaad Mahammed
35’ 2-0 Fuaad Mahammed
38’ 3-0 Redmond
40’ 4-0 Redmond
41’ 5-0 Hiwat
43’ 6-0 Ulutas
45’ 7-0 Van Persie
47’ 7-1
53’ 8-1 Ulutas
55’ 8-2
60’ 8-3

Opstelling Feyenoord Onder 14: Kroll, Otte, Ringeling (Diniz Lima), Raap, Moses, De Ruijter, Janssen, Sneijer (Rifaela), Van Persie (Ben Addi), Ulutas, Fuaad Mahammed.

Vroege tegentreffer krijgt Onder 13 niet klein

Feyenoord Onder 13 is met een overwinning aan de najaarscompetitie begonnen. Op Varkenoord werd Vitesse Onder 13 zaterdag met 3-1 verslagen. De Arnhemmers kwamen in Rotterdam wel op een vroege voorsprong. Jim Koller wist namens de bezoekers het net al binnen vijf minuten te vinden.

Thijs Kraaijeveld en Jaden de Guzman repareerden die schade nog voor beide teams gingen rusten. Ze bogen de achterstand met goals kort voor de pauze om naar een 2-1 voorsprong. Kraaijeveld maakte de eerste competitiezege nog iets mooier door de eindstand in de absolute slotfase op 3-1 te bepalen.

Feyenoord Onder 13 – Vitesse Onder 13 3-1