Feyenoordinbeeld

Wedstrijdverslagen van de Jeugdelftallen

Feyenoord Onder 19 is de competitie goed begonnen. In Kerkrade werd met 0-2 gewonnen van Roda JC Onder 19. Ook Feyenoord Onder 18 kende een fraai begin van het nieuwe seizoen. In Enschede was de ploeg van trainer Jan Gösgens met 1-3 te sterk voor FC Twente Onder 19.
.

Feyenoord Onder 19 rekent af met Roda JC

Feyenoord Onder 19 keerde zaterdag met een lekker gevoel huiswaarts vanuit Kerkrade. De eerste competitiewedstrijd werd namelijk een succes: 0-2 zege op Roda JC Onder 19. ‘De manier waarop we hebben gespeeld, geeft vertrouwen,’ aldus trainer Damien Hertog.

.

Feyenoord begon sterk aan het duel met de Limburgers. In de eerste drie minuten kregen de bezoekers al snel twee dotten van kansen, die echter niet werden benut. ‘We zetten meteen goed druk en dwongen Roda daarmee tot het maken van fouten,’ zo zag Hertog. Naarmate de eerste helft vorderde, haalde Feyenoord even de voet van het gaspedaal. ‘Maar na de drinkpauze (de temperatuur lag boven de 25 graden, red.) trokken we de wedstrijd weer naar ons toe en kwamen we na een halfuur verdiend op voorsprong via Nino Roffelsen.’

.

Na rust bleef Feyenoord de tegenstander goed onder druk zetten, waardoor het restant van de wedstrijd zich bijna in zijn geheel op de helft van Roda afspeelde. De Rotterdammers kregen loon naar werken met een tweede treffer gemaakt door Dylan Vente. Hertog: ‘De tweede helft was nog beter van onze kant. We kregen nog meer grip en Roda werd amper gevaarlijk. Met een beetje meer scherpte hadden we nog een derde en vierde treffer kunnen maken. Het is goed om te zien dat de spelers steeds fitter worden en ook dat onze wisselspelers een meerwaarde zijn voor het team.’

.

Roda JC Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-2

33′ 0-1 Nino Roffelsen

73′ 0-2 Dylan Vente

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Reith (86′ Bijl), Sinteur, Zwartjens, Malacia; Roffelsen, Fernandes, Kökcü (74′ Touré); Vente, Smulder (60′ Van Wetten) en Van der Wilden (60′ Robertha).

.

Feyenoord Onder 18 boekt fraaie zege bij FC Twente Onder 19

Feyenoord Onder 18 is het seizoen uitstekend begonnen. In Enschede werd met 1-3 gewonnen van FC Twente Onder 19. ‘We hebben vandaag tegen een goed team boven verwachting gepresteerd en waren dodelijk effectief,’ reageerde trainer Jan Gösgens opgetogen.

.

FC Twente had voor rust het betere van het spel, kreeg meer kansen, maar was telkens slordig in de eindpass. Feyenoord daarentegen benutte elke mogelijkheid die het werd geboden. In de twaalfde minuut zette Davy Kaptein de bezoekers op voorsprong, op aangeven van Niels Butter. Dik tien minuten later verdubbelde Alex Bangura de score, na goed voorbereidend werk van Niklas Blesgraaf en Jaron Vicario. Pal voor rust werd het zelfs 0-3. Blesgraaf gaf een voorzet vanaf rechts en Vicario tikte de bal bij de eerste paal attent binnen.

.

In de tweede helft was het vooral zaak de voorsprong te verdedigen en dat lukte. FC Twente scoorde nog wel een keer tegen uit een strafschop, maar tot meer waren de Tukkers niet in staat. Feyenoord was sterker en liet het alleen na om een vierde en vijfde treffer te maken. Gösgens: ‘Zeker op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. We hebben goed verdedigd en hadden ook nog met 1-5 of 1-6 kunnen winnen. Het is vooral leuk om te zien dat de nieuwe jongens het zo goed doen. Sterker nog, Butter, die overkwam van AZ, Vicario (Spijkenisse, red.), Bangura en Xander Buitenhek (SC Feyenoord, red.) hadden een beslissende rol vandaag.’

.

FC Twente Onder 19 – Feyenoord Onder 18 1-3

12′ 0-1 Davy Kaptein

25′ 0-2 Alex Bangura

45′ 0-3 Jaron Vicario

70′ 1-3 (strafschop)

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Blesgraaf, Van den Ende, Kaptein, De Sterke; Buitenhek (88′ Polley), Butter, Kubilinskas (60′ Tilborg); Van Mullem, Vicario en Bangura.

.

Feyenoord Onder 16 wint derby van Excelsior

Feyenoord Onder 16 heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. Na een 3-3 gelijkspel in het eerste competitieduel van het seizoen met Sparta Rotterdam was een andere stadsgenoot, Excelsior Onder 16, zaterdag een maatje te klein voor Feyenoord: 3-0. Ondanks de zege was trainer Edwin de Graaf niet helemaal tevreden. ‘We kunnen veel beter dan we hebben laten zien. Op basis van het kwaliteitsverschil hadden we met 7-0 of 8-0 moeten winnen.’

.

Het contrast tussen de eerste helft van vorige week tegen Sparta, waarin Feyenoord een 0-3 voorsprong nam, en die van zaterdag tegen Excelsior was groot. ‘Bij balverlies zetten we niet snel genoeg druk’, aldus De Graaf. ‘We waren daarnaast veel slordiger in de passing en in onze aannames, waardoor we ook niet tot veel kansen kwamen.’

.

De eerste treffer voor rust (Toshio Lake) en de twee goals na de pauze (Mohamed el Karbachi en Joshua Zirkzee) waren alle drie goede individuele goals. De Graaf: ‘Maar je wilt bovenal winnen als team. Op elke positie hebben we betere spelers dan Excelsior en dan moet je zo’n ploeg gewoon wegpoetsen. Pluspunt is wel dat we de nul hebben gehouden en niet veel hebben weggegeven.’

.

Feyenoord Onder 16 – Excelsior Onder 16 3-0

15′ 1-0 Toshio Lake

38′ 2-0 Mohamed el Karbachi

63′ 3-0 Joshua Zirkzee

Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Van Leeuwen, Rustveld (56′ Hall), Bogarde, Den Haan (25′ Hartman); Hoogenboom, Dijksteel (61′ Kasrioui), El Karbachi; Doesburg, Zirkzee en Lake (61′ Summerville).

.

Feyenoord Onder 15 en PSV delen de punten

Feyenoord Onder 15 heeft een punt overgehouden aan zijn eerste competitieduel van het seizoen. In een aantrekkelijke en vooral ook doelpuntrijke wedstrijd in Eindhoven werd met 4-4 gelijkgespeeld tegen PSV Onder 15. ‘Het had ook net zo goed kunnen eindigen in 7-7,’ zo zag trainer Jeffrey Oost. ‘Beide ploegen kregen genoeg kansen.’

.

Feyenoord pakte al na 27 seconden de leiding. Abdel Belarbi profiteerde van goed druk zetten op de Eindhovense keeper. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van hun voorsprong. Een minuut om precies te zijn: 1-1. Tot aan de rust vielen er nog twee Feyenoord-goals (2x Naoufal Bannis) te noteren, maar PSV hield gelijke tred. ‘Het was een open wedstrijd,’ aldus Oost. ‘Wij waren wel iets beter in de eerste helft, PSV was de bovenliggende partij na de pauze.’

.

In de 49ste minuut kwam Feyenoord voor de derde keer op voorsprong, maar opnieuw vocht de thuisploeg zich terug: 4-4. Oost: ‘Dat we telkens een voorsprong verspeelden, gaf PSV moed. En op het eind hebben we nog wat geluk dat zij niet 5-4 maakten. Al met al is het wel een terechte uitslag. Ik moet mijn spelers ook een compliment maken. Het was een warme dag en als je dan met zo veel enthousiasme en vechtlust speelt, is dat heel mooi om te zien. Wel kregen we net als vorige week in de verloren strijd om de Supercup tegen Ajax (4-6, red.) opnieuw flink wat goals tegen, maar dat is inherent aan onze manier van voetballen. We willen graag dominant spelen op de helft van de tegenstander en dan ontstaat er bij ons ruimte achterin. Dat Ajax en PSV daar dan van profiteren is niet gek. Het zijn natuurlijk niet de eerste de beste ploegen.’
.
PSV Onder 15 – Feyenoord Onder 15 4-4

1′ 0-1 Abdel Belarbi

2′ 1-1

8′ 1-2 Naoufal Bannis

16′ 2-2

26′ 3-2

35′ 3-3 Naoufal Bannis

49′ 3-4 Abdel Belarbi

58′ 4-4

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Dalen (46′ Zitman), Brugman, Van der Zeeuw (56′ Esajas); Valk, Deurloo (36′ Naujoks), Omgba; Maas, Bannis en Belarbi.

.

2′ 1-1

16′ 2-2

26′ 3-2

58′ 4-4

.

.

Feyenoord en Ajax Onder 14 eindigen mini-Klassieker onbeslist

.

Feyenoord Onder 14 heeft de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax niet kunnen omzetten in een overwinning. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen scoorde twee keer, maar zag de rivaal uit Amsterdam hetzelfde doen. ‘Een terechte uitslag,’ aldus Van der Meulen.

.

Feyenoord kwam op het eigen Varkenoord niet al te best uit de startblokken. Al na zo’n vijf minuten spelen namen de bezoekers uit Amsterdam de leiding. De Rotterdammers probeerden die achterstand voor de pauze nog weg te poetsen, maar slaagden daar niet in.

.

In de tweede helft lukte dat wel. Een terechte strafschop werd door Feyenoorder Saladin Oulad M’Hand tegen de touwen geschoten: 1-1. Waar de thuisploeg lange tijd op zoek was naar een doelpunt, kwam het antwoord van Ajax alweer snel. Een vrije trap werd door de gasten goed binnengeschoten: 1-2. Uit alle macht ging Feyenoord vervolgens op zoek naar een nieuw doelpunt en vlak voor tijd volgde de beloning. Giuliany Ben David Dos Santos zette zijn handtekening onder de bevrijdende 2-2.

.

‘Ik heb vandaag een erg leuke en spannende wedstrijd gezien,’ sprak Van der Meulen. ‘Ik denk dat deze uitslag ook terecht was. Het is mooi dat we aan het begin van het seizoen al zo’n duel mogen spelen, want voor de weerstand is dat gewoon erg goed.’

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Hall, Zouan (66′ Roels), Christoffel (70′ Rijnja); Hartjes, Benita, Oulad M’Hand; Matabaro (43′ Tearr), Dos Santos en Hokke (60′ Bodo).

.

Feyenoord Onder 14 – Ajax Onder 14 2-2

6′ 0-1

47′ 1-1 Saladin Oulad M’Hand (penalty)

65′ 1-2

70′ 2-2 Giuliany Ben David Dos Santos
.
Onder 13 na rust voorbij ADO Den Haag
Feyenoord Onder 13 heeft zaterdag met ruime cijfers afgerekend met ADO Den Haag Onder 13. Het elftal van trainer Gaston Taument leidde halverwege met 1-0 en liep na de kantenwisseling definitief weg van de provinciegenoten: 4-0. Namens de Rotterdammers kwam Nesto Groen twee keer tot scoren.

.

‘Voor rust vond ik ons eigenlijk niet zo goed spelen,’ vertelde Taument. ‘Net als vorige week lag het tempo veel te laag en werd er weinig initiatief getoond.’ Toch kwam Feyenoord na ruim twintig minuten spelen aan de leiding, nadat Delano van der Heijden van zo’n 25 meter mooi had raak geschoten uit de draai.

.

Na rust zag Taument van zijn ploeg wel wat meer: ‘Qua strijd en beleving zag ik toen wel een Feyenoord wat ik wil zien.’ Na de 2-0 van Hagos Zerisenay, na goed druk zetten van Nesto Groen, was het duel gespeeld. Met een kopbal uit een voorzet van Van der Heijden tekende Nesto Groen voor de 3-0, waarna hij in de slotfase ook nog het vierde Feyenoord-doelpunt produceerde. ‘De tweede helft was veel beter van onze kant,’ besloot Taument, die Jamal Ourhis nog wel met een rugblessure zag uitvallen. Overigens wezen foto’s in het ziekenhuis uit dat er geen botbreuken in zijn rug waren.

.

Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Van Tol (51′ De Blok), Bogarde, De Moes (51′ Lopes Varela); Mohamedhoesein, Oetoehganal (40′ Groen); Zerisenay, Van der Heijden en Felicia (40′ Van der Linden).

.

Feyenoord Onder 13 – ADO Den Haag Onder 13 4-0

21′ 1-0 Delano van der Heijden

45′ 2-0 Hagos Zerisenay

55′ 3-0 Nesto Groen

60′ 4-0 Nesto Groen