Feyenoordinbeeld

Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen Feyenoord Academy 1 oktober

Feyenoord Onder 19 verkeert momenteel in een lastige fase. Op Varkenoord verloor het hoogste jeugdteam zaterdagmiddag voor het derde duel op rij. Ditmaal was N.E.C./FC Oss Onder 19 te sterk: 0-2. Feyenoord Onder 18 beleeft juist een droomstart. Dankzij een 3-2 zege op VVV-Venlo Onder 19 is de ploeg van trainer Jan Gösgens nu koploper in de Eerste Divisie.
.

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag zijn derde opeenvolgende nederlaag geleden. In eigen huis werd met 0-2 verloren van N.E.C./FC Oss. ‘We zitten in een lastige fase,’ aldus trainer Damien Hertog. ‘Vooral de wijze waarop we vandaag en vorige week tegen PEC Zwolle hebben gespeeld, was echt niet goed. Er is dus werk aan de winkel.’

.

Feyenoord was voornemens zich te revancheren voor het teleurstellende verlies in Zwolle (2-1). ‘De focus in aanloop naar het duel met N.E.C. was goed en we begonnen qua instelling ook prima aan de wedstrijd,’ vond Hertog. In het laatste kwartier voor rust drong Feyenoord voetballend wat meer aan, maar tot echte grote kansen leidde het niet. ‘Positief was dat we in die fase goed druk zetten en voor elkaar werkten,’ zo zag Hertog. ‘Dat hoop je dan door te trekken in de tweede helft, maar als dat niet gebeurt, ontstaat er twijfel en teleurstelling.’

.

Na de 0-1 in de 63ste minuut vloeiden het geloof en het vertrouwen langzaam weg bij de thuisploeg. Feyenoord was niet meer bij machte iets terug te doen en wist dat het een verloren wedstrijd speelde, nadat N.E.C. de score in de 71ste minuut had verdubbeld. Het kan een voordeel zijn voor Feyenoord dat er nu een interlandperiode aanbreekt, waardoor de Rotterdammers hun volgende duel pas op 15 oktober spelen, in en tegen FC Utrecht. Hertog: ‘Iedereen beseft dat het beter moet en we hebben nu twee weken de tijd om dat voor elkaar te krijgen.’

.

Feyenoord Onder 19 – N.E.C./FC Oss Onder 19 0-2

63’ 0-1

71’ 0-2

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl (80’ Knoester), Sinteur, Zwartjens, Malacia; Roffelsen, Kökcü, Hansson (70’ Guezen); Roeleveld (70’ Vicario), Vente en Fernandes.
.
Onder 18 zet droomstart voort tegen VVV-Venlo

Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag op de valreep drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo Onder 19. De ploeg van de jarige trainer Jan Gösgens (50) dacht met 2-2 een punt te pakken, maar benutte in de slotminuut alsnog een strafschop via Niels van Wetten. ‘Dit is een fantastische start,’ aldus de Feyenoord-coach die met zijn ploeg na vier duels tien punten heeft.

.

Feyenoord kreeg in de eerste helft de beste kansen. Onder anderen Niels Butter kon vlak voor de kantenwisseling afstomen op de VVV-doelman, maar liet dit buitenkansje onbenut. Via Jaron Vicario, die werd bediend door Robin Polley, waren de Rotterdammers wel al op voorsprong gekomen. ‘Eigenlijk ging de eerste helft gelijk op, maar de kansen waren vooral voor ons,’ vertelde Gösgens.

.

Na de pauze verdubbelde Feyenoord de voorsprong: Ryan Tilborg bleek het eindstation na een pass van Niels Butter. VVV-Venlo kwam vervolgens binnen acht minuten terug in de wedstrijd: na de aansluitingstreffer maakte Feyenoorder Hidde van den Ende een ongelukkige overtreding in het eigen zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd door de Limburgers benut: 2-2. ‘Vervolgens lieten zij het na om door te drukken en uiteindelijk profiteerden wij daarvan,’ aldus de Onder 18-coach, die Niels van Wetten vanaf de strafschopstip de 3-2 zag maken.
.
Feyenoord Onder 18 – VVV-Venlo Onder 19

32’ 1-0 Jaron Vicario

54’ 2-0 Ryan Tilborg

70’ 2-1

78’ 2-2 (pen.)

90’ 3-2 Niels van Wetten (pen.)

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf (90’ Lewis), Van den Ende, Kaptein, Van Wetten; Van Mullem, Polley, Butter (74’ Buitenhek); Tilborg (35’ Barberoglu), Choukoud en Vicario (45’ Bangura).

.

Feyenoord Onder 16 geeft zege uit handen

Koploper Feyenoord Onder 16 heeft een gouden kans laten liggen om een flinke tik aan directe concurrent PSV uit te delen. In Eindhoven gaven de Rotterdammers in de tweede helft een comfortabele 0-3 voorsprong nog uit handen: 3-3. ‘Als we hadden gewonnen, hadden we echt goede zaken gedaan. Nu blijft niet alleen PSV, maar ook de rest in de buurt,’ reageerde trainer Edwin de Graaf ietwat teleurgesteld.

.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel en pakte in de elfde minuut de leiding via Joshua Zirkzee. Een kleine tien minuten later verdubbelde Splinter de Mooij de voorsprong. ‘We speelden in de eerste helft bij vlagen heel sterk, maakten de goede keuzes in de opbouw en creëerden genoeg kansen,’ zo zag De Graaf.

.

Na de kantenwisseling kreeg Feyenoord vrij snel weer een opsteker met een benutte vrije trap van Toshio Lake. De Graaf: ‘Dan hoop je dat de wedstrijd is gespeeld. Maar je zag wel al dat we verdedigend niet meer zo scherp waren, getuige de twee grote mogelijkheden van PSV nog vóór onze derde treffer.’ De 1-3 in de 63ste minuut, na een keepersfout van Joey Koorevaar, was verdiend. Vervolgens ontbrak de meedogenloosheid achterin om de voorsprong vast te houden. Tot twee keer toe zag de verdediging van Feyenoord er niet goed uit, resulterend in een 3-3 eindstand.

.

In de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta (3-3) overkwam het de Rotterdammers ook al: een 0-3 voorsprong in de tweede helft alsnog verspelen. De Graaf: ‘Het verval was ook toen groot. We zijn blijkbaar nog niet zo volwassen om een wedstrijd waarin we ruim voorstaan tegen een sterke ploeg uit te spelen. Het is in elk geval iets om aan te werken de komende tijd.’

.

PSV Onder 16 – Feyenoord Onder 16 3-3

11’ 0-1 Joshua Zirkzee

20’ 0-2 Splinter de Mooij

53’ 0-3 Toshio Lake

63’ 1-3

65’ 2-3

78’ 3-3

.

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Le Couvreur, Bogarde, Hartman; De Mooij (63’ Hoogenboom), Heijberg, Gündüz; Summerville (72’ Kasrioui), Zirkzee en Lake.

.

Feyenoord Onder 15 wint, maar maakt het onnodig spannend

Feyenoord Onder 15 heeft sc Heerenveen Onder 15 zaterdagmiddag met lege handen teruggestuurd naar Friesland. De Rotterdammers waren over het gehele duel de betere ploeg, maar lieten het na de wedstrijd voortijdig te beslissen. Na de late 2-1 van de Friezen werd het zelfs nog even spannend. In de slotfase bleven doelpunten echter uit.

.

De ploeg van trainer Jeffrey Oost kende een wervelende start. Twan van der Zeeuw scoorde al na een minuut uit een vrije trap. Feyenoord bleef vervolgens de bovenliggende partij en gaf de Friese bezoekers geen kans. Feyenoord-aanvaller Abdel Belarbi leek de 2-0 te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later scoorde Feyenoord alsnog: uit een vrije trap van Sven Zitman kwam Naoufal Bannis tot een goal: 2-0. ‘Het eerste kwartier na rust was ook weer goed en eigenlijk moeten we dan de 3-0 maken,’ vertelde trainer Jeffrey Oost. ‘Dat gebeurt niet, omdat voor het doel de scherpte ontbrak. Je weet dat het dan nog spannend kan worden.’

.

En spannend werd het inderdaad nog even. Heerenveen kwam vlak voor tijd, uit een van de weinige spaarzame aanvallen, tot scoren. In de resterende tijd zetten de Friezen nog wel aan, maar doelpunten bleven uit. ‘Ik vond ons de betere ploeg, dus vind ik deze uitslag terecht,’ besloot Oost.
.
Feyenoord Onder 15 – sc Heerenveen Onder 15 2-1

1’ 1-0 Twan van der Zeeuw

26’ 2-0 Naoufal Bannis

64’ 2-1

.

Opstelling Feyenoord Onder 15: Sikanic; Van der Sloot, Brugman, Valk, Van der Zeeuw; Naujoks, Deurloo (42’ Omgba), Zitman (57’ Dalen); Belarbi, Bannis en Maas (63’ Esajas).
.
Feyenoord Onder 14 veel te sterk voor FC Volendam

Feyenoord Onder 14 blijft winnen. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen zette zaterdagmiddag eenvoudig FC Volendam opzij: 1-6. Door de derde zege op een rij gaat Feyenoord aan kop in de competitie. ‘We maken veel goals en geven weinig weg in wedstrijden. De jongens maken echt progressie,’ aldus een tevreden Van der Meulen.

.

Feyenoord was op zijn hoede voor Volendam, dat vorig weekend nog knap won bij Ajax met 1-2. ‘Dan ga je ervan uit dat het een redelijk goed georganiseerde ploeg is, maar dat zijn wij ook,’ wist Van der Meulen. ‘Ook vandaag waren we daadkrachtig in ons spel naar voren, met veel fraaie combinaties. Je ziet dan dat het gaat lopen en dan belonen we onszelf gelukkig ook snel met drie goals op een rij.’

.

Giuliany Ben-David dos Dantos zette zijn ploeg in de achtste minuut met een uitstekend schot in de verre hoek op voorsprong. Twee minuten later was het opnieuw raak. Milan Hokke zette goed druk, veroverde de bal en bleef vervolgens koelbloedig in de afronding. In de 22ste minuut was het rechtsback Kars van Veldhoven die de marge op drie bracht.

.

De tegentreffer amper een minuut later was een smetje op de zege, zo vond Van der Meulen. ‘We stonden niet goed bij een corner. We moeten nog leren dat we bij dat soort situaties agressiever op de man verdedigen.’ Veel invloed op de uitkomst had het echter niet. Feyenoord maakte nóg een treffer voor rust en in de tweede helft bouwden de bezoekers de score via doelpunten van Bienvenu Matabaro en Mimeirhel Benita nog uit tot 1-6.

.

FC Volendam Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-6

8’ 0-1 Giuliany Ben-David dos Santos

10’ 0-2 Milan Hokke

22’ 0-3 Kars van Veldhoven

23’ 1-3

26’ 1-4 Mimeirhel Benita

61’ 1-5 Bienvenu Matabaro

68’ 1-6 Mimeirhel Benita

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Van Veldhoven, Owusu, Zouan, Christoffel (60’ Rijnja); Oulad M’hand, Ben-David dos Santos (36’ ‘t Zand), Benita; Hokke, Tearr (56’ Bodo) en Matabaro (62’ Roels).

.

Instelling kost Feyenoord Onder 13 de kop tegen Brabant United

Feyenoord Onder 13 heeft op Varkenoord een onnodige nederlaag geleden. Het elftal van oefenmeester Gaston Taument kwam al snel op voorsprong, maar werd vervolgens afgetroefd op instelling. Brabant United Onder 13 zegevierde uiteindelijk met 2-3. ‘Brabant United wint verdiend van ons, omdat de instelling bij die ploeg beter was,’ aldus Taument.

.
De Rotterdamse talenten kende een vliegende start. Lars de Blok bracht de bal uit een vrije trap voor het doel en zag deze bal weggehaald worden. In tweede instantie kopte Remsey van der Linden de bal met een boog in het Brabantse doel: 1-0. Het antwoord van de bezoekers volgde snel, want nog geen minuut later viel de gelijkmaker. Nog binnen de tien minuten werd het 1-2. ‘Ik vond ons erg slap in de duels,’ vertelde Taument.

.

Na de pauze kwam Feyenoord nog wel op gelijke hoogte, nadat Nesto Groen zijn handtekening onder het tweede Feyenoord-doelpunt had gezet. Taument: ‘Ik vond ons na rust wel wat feller. Via Hagos Zerisenay en Mees van Tol kregen we, naast het doelpunt, ook nog goede kansen. Helaas maakten we die niet.’

.

Brabant United sloeg nog wel een keer toe en bracht Feyenoord Onder 13 in mineur. Een minuut voor tijd produceerden de gasten de 2-3. ‘Over de gehele wedstrijd gezien is dat gewoon terecht. De instelling van mijn spelers was niet hetzelfde als die bij de spelers van Brabant United. Zij hebben dat goed afgestraft.’

.

Feyenoord Onder 13 – Brabant United Onder 13 2-3

3’ 1-0 Remsey van der Linden