Nieuws

Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen Feyenoord online

on

Net als Feyenoord 1 kwam Feyenoord Onder 19 dit weekend niet in actie vanwege de interlandperiode. Het merendeel van de overige jeugdteams van Feyenoord Academy speelde wel. De verslagen lees je hieronder.

Ruime zege voor Feyenoord Onder 17

Feyenoord Onder 17 zette op het eigen Varkenoord zonder al te veel moeite FC Volendam Onder 17 opzij. De talenten van Melvin Boel waren met 4-1 te sterk voor de ploeg uit Noord-Holland.

Tegen het stug spelende Volendam was Onder 17 vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en liet de openingstreffer even op zich wachten door enkele gemiste mogelijkheden. Opvallend genoeg viel de goal wel toen Feyenoord een iets mindere fase beleefde. Mimeirhel Benita werd bereikt in de diepte en bediende Noah Naujoks voor de 1-0.

Onder 17 pakte meteen goed door en na een steekpass van linksback Robyn Esajas was het nu Benita zelf die scoorde: 2-0. Voor de pauze kregen de Rotterdammers nog enkele kansen om het duel definitief op slot te gooien, maar Abdel Belarbi en Mirac Akdeniz misten.

Na de pauze ging Onder 17 vrolijk verder met kansen creëren en al snel werd het wel 3-0. Uit een goede voorzet van Benita tikte Belarbi bij de eerste paal binnen. De vierde goal ontstond via dezelfde hoofdrolspelers, alleen nu bleef de voorzet van Benita wat hangen voordat Belarbi de bal tegen de touwen joeg.

Omdat zo’n beetje het hele team vervolgens op het scorebord probeerde te komen, verdween de organisatie en kon Volendam nog naar een eretreffer counteren. Dit was het enige punt waar Boel ontevreden over kon zijn. ‘Ik snap dat anderen ook proberen een goal te maken, maar als we gewoon vanuit de organisatie waren blijven spelen, hadden er nog twee goals bij gekund. Op die manier waren we tenslotte ook op 4-0 gekomen.’

Feyenoord Onder 17 – FC Volendam Onder 17 4-1
Scoreverloop:
22’ 1-0 Naujoks
34’ 2-0 Benita
54’ 3-0 Belarbi
68’ 4-0 Belarbi
71’ 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Owusu (57’ Knoll), Van der Lubbe, Van der Zeeuw, Esajas, Zitman, Benita, Oulad M’Hand (62’ Omgba), Belarbi, Naujoks, Akdeniz (68’ Dunning).


Onder 16 snoept eerste punten af van AZ

Feyenoord Onder 16 heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij AZ Onder 16, de trotse koploper van de competitie die alles tot nu toe won. Hoewel beide ploegen voldoende kansen kregen, bleef het bij 0-0. De wedstrijd werd een interessant schouwspel, omdat beide ploegen moeite hadden met elkaars manier van aanvallen. Keeper Sam Pak hield Feyenoord voor de rust op de been en aan de andere kant waren Amin Nasri, Shiloh ’t Zand en Tyrell Tearr dichtbij. Ook na rust bleef het levendig en kreeg Feyenoord vlak voor tijd zelfs een grote kans op de overwinning. Ibrahim Berete schoof de bal echter voorlangs.

AZ Onder 16 – Feyenoord Onder 16 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 16: Pak, Baars, Zouan, Van der Veldt, Christoffel (80’ Candelaria), Bogarde, Nasri (51’ El Moussaoui), Van der Linden (66’ Oetoehganal), Tearr (51’ Lentze), ’t Zand (66’ Ben-David dos Santos), Berete.


Verdiende zege Onder 15 op FC Volendam

Feyenoord Onder 15 heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam Onder 15. Mark Otten moest door het doorschuiven van enkele vaste krachten iets anders spelen dan normaal, waardoor zijn elftal wat moeilijk op gang kwam. Kort voor rust slaagde Onder 15 erin de 5-3-2 formatie van de bezoekers twee maal te beslechten. Jamal Ourhris tikte de bal knap over de keeper nadat hij zijn directe tegenstand goed afhield en vlak erna scoorde Levi Skyum op aangeven van Nesto Groen. Mede door de vijf wissels van Feyenoord en een snelle 3-0 van Liam Oetoehganal, leverde de tweede helft niet veel spektakel op.

Feyenoord Onder 15 – FC Volendam Onder 15 3-0
Scoreverloop:
30’ 1-0 Ourhris
34’ 2-0 Skyum
53’ 3-0 Oetoehganal

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden (60’ Lentze), Van Tol, Ket, Candelaria, Mohamedhoesein (36’ Kleijn), Skyum (50’ Milambo), Oetoehganal, Groen (45’ El Moussaoui), Ourhris, De Blok (45’ Rais).


Onder 13 in tweede helft ten onder bij Ajax

Feyenoord Onder 13 verloor ruim van Ajax Onder 13. Na een doelpuntloze ruststand ging de ploeg van Brian Pinas met 4-0 onderuit tegen de productieve Amsterdammers. Met een defensieve tactiek probeerde Feyenoord het achterin dicht te houden, maar na de 1-0 vlak na rust ging het hard en volgden de goals van Ajax elkaar in rap tempo op. Het steeds beter draaiende Feyenoord toonde net te weinig durf om het de nummer twee in de competitie lastig te maken.

Ajax Onder 13 – Feyenoord Onder 13 4-0
Scoreverloop:
32’ 1-0
50’ 2-0
55’ 3-0
58’ 4-0

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroll, Van Zijp, Otte, Mendes da Silva, Moses (54’ Minnaar), Appiah, Hiwat (39’ Van Persie), Sneijer (52’ Ulutas), Janssen, Mensah (31’ De Ruijter), Meerzorg.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou