Wedstrijdverslagen Feyenoord Jeugdelftallen

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdag met harde cijfers verloren van Ajax Onder 17. De ploeg van Melvin Boel was gehavend door een griepepidemie en verloor met 5-0 in Amsterdam.

De aanloop richting deze jeugdklassieker leek perfect te zijn voor Feyenoord Onder 17. Binnen een week werd er in de competitie en in de beker twee keer ruim gewonnen. Maar een griepepidemie gooide roet in het eten volgens Boel. ‘We hebben heel de week al met minder man getraind en vandaag waren er bij elkaar acht man ziek of zwak.’

Voor de aftrap van dit duel gooide Boel met iedereen die er wel was de ‘excuuscultuur’ overboord om samen vol aan de bak te gaan. Dat resulteerde in een beginfase waarin Onder 17 sterker was en een reuzenkans kreeg op de openingstreffer. Ömer Gündüz stuurde  Marouan Azarkan de diepte in die oog-in-oog met de doelman net naast schoot.

De Amsterdammers sloegen uit de eerste kans wel toe. Een aanvaller leek de bal met de hand mee te nemen, waardoor enkele Feyenoord-verdedigers al stopten. Omdat de scheidsrechter niet floot, kon de Ajacied de bal achter Joey Koorevaar schieten. Drie minuten later was het meteen weer raak. Koorevaar liet een op het oog makkelijk schot door zijn handen glippen.

Na de thee liet Onder 17 tien minuten lang weer goede aanvallende intenties zien, maar deelde Ajax de genadeslag uit. Nadat een bal vanaf de zijkant niet goed uitverdedigd werd kon deze achter Koorevaar gewerkt worden. Toshio Lake en Splinter de Mooij kregen hierna nog een kans om iets terug te doen, maar kwamen beide niet tot score. Vervolgens liep Ajax wat geflatteerd nog uit naar een 5-0 overwinning.

‘We missen soms wat persoonlijkheid en mentale weerbaarheid,’ concludeerde Boel na afloop. ‘In sommige wedstrijden is alleen talent niet genoeg.’

Ajax Onder 17 – Feyenoord Onder 17 5-0

Scoreverloop

25’ 1-0

27’ 2-0

51’ 3-0

62’ 4-0

47’ 5-0

Opstelling Feyenoord Onder 17

Koorevaar, Den Haan, Bogarde, Hendriks, Yates, Hoogenboom (63’ El Karbachi), Summerville, Gündüz (48’ Lake), Bannis, De Mooij, Azarkan.

Onder 16 onderuit in de slotfase

Feyenoord Onder mocht zaterdag lang hopen op een goed resultaat tegen Vitesse Onder 16, maar stapte uiteindelijk met een 4-1 nederlaag van het veld af. Na een uur spelen stond het team van de Feyenoord Academy nog voor, waarna het alsnog fout ging.

In de eerste helft had Vitesse Onder 16 het meeste balbezit en was het Feyenoord dat er wat vaker gevaarlijk uitkwam. Beide ploegen raakten één keer het houtwerk: de thuisploeg zag een inzet op de lat uiteen spatten en namens de Rotterdammers raakte Abdel Belarbi de paal. Het leek erop dat er met doelpuntloze stand gerust ging worden totdat Belarbi een prachtige individuele actie inzette. De aanvaller wist zich knap vrij te spelen en trof doel met een hard schot met links in de verre hoek.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld waardoor er volgens trainer Pieter Schrassert Bert ‘niet veel aan de hand leek’. Totdat de Arnhemmers na ruim een uur spelen een vrije trap een meter of 25 voor het doel kregen. Op fraaie wijze werd deze achter Sam Pak geschoten waardoor het weer gelijk stond. Vijf minuten laten bracht verdediger Tom Brugman wat ongelukkig zijn tegenstander ten val binnen het zestienmetergebied. De toegekende penalty werd benut waardoor Onder 16 ineens tegen een achterstand aankeek.

Met een extra aanvaller in het veld zette Onder 16 alles op alles op toch nog een punt uit het vuur te slepen. Maar verder dan enkele voorzetten en wat hachelijke situaties kwam de ploeg niet. De hoop op een punt werd definitief aan diggelen geschoten toen Vitesse uit de eerste kan meteen weer toesloeg. In de slotminuut werd het ook nog 4-1.

Vitesse Onder 16 – Feyenoord Onder 16 4-1

39’ 0-1 Belarbi

62’ 1-1

67’ 2-1

75’ 3-1

80’ 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 16

Pak, Veenvliet, Van der Lubbe, Brugman, Esajas, Valk (41’ Van der Sloot), Oulad M’hand (65’ Dijksteel), Naujoks (62’ Papounidi), Maas, Belarbi, Raphaela.

Makkelijke bekerzege voor Onder 15

Met gemak heeft Feyenoord Onder 15 zich geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Op het eigen Varkenoord versloeg het team VVV-Venlo Onder 15 met 4-0. Na elf minuten spelen had de ploeg van Mark Otten al een gat van drie goals geslagen.

Vanaf het begin liet Onder 15 zien dat er voor de lager spelende opponent niets te halen was in Rotterdam. Na zeven minuten was het al raak toen een voorzet van Mimeirhel Benita tegen het net gewerkt kon worden door Milan Hokke. Meteen na de aftrap was het weer raak. Door goed druk zetten gingen de bezoekers in de fout en wist Shiloh ‘t Zand de bal prachtig over de keeper te lobben. Een fout van diezelfde keeper zorgde voor de 3-0. Een vrije trap van Hokke hield het midden tussen een voorzet en een schot waarna hij zich verkeek op de bal toen deze stuiterde.

De wedstrijd was dus meteen gespeeld, waardoor het duel volgens Otten daarna wat saai werd. ‘We hadden de intentie om druk te blijven houden en hebben veel over de zijkanten proberen te spelen. Misschien hebben we daarna wat te weinig gescoord, maar we hebben de wedstrijd goed gecondoleerd.’

Er kwam dus nog één treffer bij en die viel in de tweede helft. Net als bij de eerste goal van de middag was het Benita die aangaf en Hokke die mocht scoren.

Feyenoord Onder 15 – VVV-Venlo Onder 15 4-0

7’ 1-0 Hokke

7’ 2-0 ’t Zand

11’ 3-0 Hokke

43’ 4-0 Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 15

Remie, Bogarde, Zouan, Christoffel (36’ Owusu), Hartjes, Benita, Hokke, Ben-David dos Santos (49’ Chantre), ’t Zand, Matarbo, Rijnja (61’ Omidiji).

Drie punten voor Onder 14 na sterk optreden in Utrecht

Feyenoord Onder 14 heeft de zure nasmaak van de thuisnederlaag tegen Ajax weggespoeld met een goede overwinning op bezoek bij FC Utrecht Onder 14. Het werd 1-3 in het voordeel van de ploeg van trainer Davey van den Berg.

Vanaf de aftrap was Onder 14 de betere ploeg, omdat het erg fel speelde en er positioneel goed gevoetbald werd. Na ruim een kwartier leverde dit een mooie openingstreffer op. Amir Rais liet de bal vallen voor Jamal Ourhris die met een strakke pass aanvaller Délano van der Heijden wist te bereiken. Na een goede aanname schoot hij de bal in hoek.

Door de hechte defensie van Onder 14 werd er in de eerste helft vrijwel niets weggegeven aan Utrecht Onder 14. Pas in de tweede helft werd de thuisclub een enkele keer gevaarlijk met de lange bal. Een sterk keepende Tjeerd Dekker voorkwam twee keer een tegentreffer. Uit opnieuw een goede combinatie wist Onder 14 de voorsprong te verdubbelen. Henock Ket wist met een strakke crosspass Gio-Renys Felicia te bereiken, die na een goede actie de bal panklaar op het hoofd van spits Nesto Groen wist te leggen: 0-2.

Een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat Utrecht toch weer terugkwam in de wedstrijd. Bij een uittrap van Dekker werd de tweede bal verloren en kon een speler van de thuisploeg naar het zestienmetergebied lopen en vrij uithalen voor de 1-2. Omdat Onder 14 heel de wedstrijd al heer en meester was, liet de ploeg zich niet van de wijs brengen door het tegendoelpunt. Ruim tien minuten na de 1-2 werd de wedstrijd op slot gegooid. Via invallers Omar Mohamedhoesein en Yairo Lentze werd de bal opnieuw op een presenteerblaadje geboden aan spits Groen.

Van den Berg was zeer tevreden over de wedstrijd. ‘We hebben goed als team gespeeld, veel duels gewonnen en aanvallend goed gevoetbald. Het is nu zaak dat dit doorgezet wordt in de komende weken.’

FC Utrecht Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-3

16’ 0-1 Van der Heijden

49’ 0-2 Groen

55’  1-2

67’ 1-3 Groen

Opstelling Feyenoord Onder 14

Dekker, Van Wingerden, Ket, Van der Linden (60’ Van Tol), De Moes, Rais (51’ Mohamedhoesein), Van der Heijden (51’ Lentze), Oetoehganal, Groen, Ourhris, Felecia.

Onder 13 slecht Limburgse handbaldefensie

Voor de tweede week op rij heeft Feyenoord Onder 13 gewonnen van Roda JC Onder 13. Waar het vorige week thuis voor de beker na een moeizame wedstrijd pas na strafschoppen lukte, ging het dit keer iets makkelijker. Tegen een zeer defensief ingesteld elftal wonnen de talenten van Gaston Taument met 0-2.

Net als vorige week koos Roda JC voor een defensieve tactiek, alleen was het nu nog extremer. Ondanks een vroege achterstand groef de ploeg zich zestig minuten lang in. ‘Ze hebben de hele wedstrijd alleen maar verdedigd met geen enkele intentie om tegen ons te voetballen,’ aldus Taument.

De vroege achterstand voor de thuisploeg werd veroorzaakt door een goal na twee minuten spelen van Jaden Slory. Shannon de Wind kwam goed door over de linkerkant en zijn voorzet stelde Slory in staat om de score te openen. Drie minuten later voorkwam het houtwerk een tweede Rotterdamse treffer. Een schot van Romano van Beek eindigde op de lat.

In het vervolg van de wedstrijd bleven de kansen schaars. Onder 13 bleef gedisciplineerd de zijkanten zoeken, maar dit leidde geen enkele keer tot een echte doorbraak. Roda wist door hun defensie manier van spelen geen enkele kans te creëren in de wedstrijd. Uit één van de vele Rotterdamse corners wist Feyenoord Onder 13 in de slotminuut nog de tweede treffer te maken. De trap van Mike Kleijn belandde voor de voeten van vrediger Jan Plug die de bal ongehinderd binnen kon schieten voor de 0-2.

Roda JC Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-2