Wedstrijdverslag Sparta O19 – Feyenoord O19

Feyenoord Onder 19 heeft de overwinning op Almere City van afgelopen woensdag (4-2) geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Dirk Kuyt ging zaterdag met ruime cijfers onderuit in de derby tegen Sparta Rotterdam.

De start op Het Kasteel stond symbool voor de teleurstellende middag van Feyenoord Onder 19. De wedstrijd was nog geen minuut oud of de bal lag al achter keeper Joey Koorevaar, waardoor de ploeg direct in de achtervolging moest.

Uitvallen Lake
Net toen Feyenoord Onder 19 beter en beter in de wedstrijd kwam, moest de ploeg een tegenvaller incasseren. Topscorer Toshio Lake, die afgelopen woensdag ontbrak wegens een blessure, moest noodgedwongen naar de kant. Hij werd vervangen door Noah Naujoks. Aan de tussenstand veranderde voor rust niets meer.

In de tweede helft zette Feyenoord Onder 19 vol druk om door de Sparta-defensie te komen om zo de gelijkmaker te forceren. Vooral via standaardsituaties werd de ploeg van Feyenoord Academy kansrijk en had was dus niet toevallig dat na ruim een uur spelen de gelijkmaker viel uit een vrije trap. Twan van der Zeeuw kopte raak op aangeven van Salah Oulad M’Hand: 1-1.

Flinke domper in slotfase
De gelijkmaker leek naar meer te smaken en Feyenoord Onder 19 bleef de meest dreigende partij. Belarbi, Gündüz en Touré kregen kansen op de 1-2, maar het was juist Sparta dat weer op voorsprong kwam.

Feyenoord Onder 19 zette daarna alles op alles om minimaal een punt over te houden aan de stadsderby op Spangen. In plaats daarvan profiteerde Sparta optimaal van de ruimtes die ontstonden en liep het uit naar 4-1.

Kuyt: ‘We kunnen zeker beter’
Trainer Kuyt was na afloop erg teleurgesteld. ‘Hoe we aan de wedstrijd beginnen, dat is niet goed,’ zei hij. ‘Daarna controleren we de wedstrijd. We zijn op een gegeven moment bezig om de overwinning binnen te slepen en dan valt de 2-1. Daarna spelen we ‘alles of niets’ en krijgen we in zes minuten drie goals tegen. Ik ben vooral teleurgesteld in het verlies. Wij kunnen zeker beter.’

FOTOVERSLAG Feyenoordinbeeld.nl ->

Sparta Rotterdam Onder 19 – Feyenoord Onder 19 4-1
1′ 1-0
65′ 1-1 Van der Zeeuw