Wedstrijdverslag Feyenoord Onder 19 – AZ Onder 19

Feyenoord Onder 19 heeft de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van AZ gewonnen. De ploeg van Feyenoord Academy won op Varkenoord met 2-1. Invaller Noah Naujoks zorgde voor de winnende treffer.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de ploeg van trainer Dirk Kuyt de zure remise van afgelopen dinsdag (2-2 tegen N.E.C. Onder 19) zaterdag wilde wegspoelen. Het Onder 19-team van Feyenoord Academy was dreigend en bepaalde het spel. De eerste mogelijkheden waren voor Naoufal Bannis, maar doelman Mees Bakker wist zijn doel lange tijd schoon te houden.

Openingstreffer Bannis
Na zo’n twintig minuten spelen was het wel raak voor de spits van Feyenoord Onder 19, met een beetje geluk. Bannis verlengde een vrije trap van Marouan Azarkan, maar de doelman van de bezoekers bokste de bal weg. Dat ging niet zoals hij had gehoopt, want via de rug van Bannis belandde de bal toch in het doel: 1-0.

Feyenoord Onder 19 bleef ook na de openingstreffer de gevaarlijkste ploeg. Azarkan was met een paar afstandsschoten dreigend, maar zijn inzetten misten kracht en scherpte om echt gevaarlijk te worden. De bezoekers uit Noord-Holland werden vlak voor rust voor de eerste keer gevaarlijk. Een voorzet van de rechterkant leek weggewerkt te worden, maar via het been van Sem Valk werd doelman Joey Koorevaar toch gepasseerd: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Vrijwel direct na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft was Feyenoord Onder 19 al dicht bij een nieuwe voorsprong. Bannis werd weggestuurd en loste oog in oog met de doelman van AZ Onder 19 een hard schot, maar Bakker wist het te keren. AZ Onder 19 was vervolgens ook een aantal keer kansrijk. Gelukkig voor het Onder 19-team van Feyenoord Academy misten de bezoekers scherpte voor het doel.

Invaller goud waard
Na bijna een uur speler voerde Kuyt twee wisselingen door: Salah-Eddine Oulad M’hand en Splinter de Mooij werden vervangen door Ömer Gündüz en Noah Naujoks. Laatstgenoemde was direct van waarde. De middenvelder verlengde een voorzet van Sven Zitman en verschalkte de vijandelijke doelman: 2-1.

In de slotfase was het vooral AZ Onder 19 dat aandrong. Feyenoord Onder 19 zakte met veel spelers terug om de dreiging te verdedigen. Dit lukte de ploeg van Feyenoord Academy goed. In de uiterste slotfase hield Koorevaar zijn team op de been. Met een katachtige redding voorkwam hij een zeer late gelijkmaker van AZ Onder 19. Hierdoor stapte Feyenoord Onder 19 na afloop als winnaar van het veld.

Kuyt: ‘Het was een echt gevecht’
Trainer Kuyt was na afloop erg blij met de punten. ‘Het was een echt gevecht vandaag,’ zei hij na afloop. ‘We begonnen goed en kwamen verdiend op 1-0. Daarna valt de 1-1 op een knullige manier. Het is mooi om te zien dat de ploeg daarna in de tweede helft karakter toonden. De jongens bleven doorgaan, al werd AZ Onder 19 ook sterker. Mooi om te zien dat invaller Naujoks uiteindelijk de 2-1 binnenkopt en dat we daarna de voorsprong vasthielden.’

KLIK HIER VOOR DE FOTOREPORTAGE VAN FEYENOORD O19 – AZ O19

Feyenoord Onder 19 – AZ Onder 19 2-1
18’ 1-0 Bannis
42’ 1-1 (eigen doelpunt)
68’ 2-1 Naujoks

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Owusu, Valk, Hendriks, Hartman; Oulad M’hand (67’ Gündüz), De Mooij (67’ Naujoks), Zitman (80’ Van der Zeeuw); Belarbi (85’ Omgba), Bannis, Azarkan (47’ Lake).