Nieuws

Wedstrijdverslag Feyenoord – Groningen

on

Feyenoord staat op 21 april in de bekerfinale. De ploeg van trainer Arne Slot moest in de halve finale diep gaan om met het dappere FC Groningen af te rekenen (2-1). De Rotterdammers speelden een dramatische eerste helft en een iets betere tweede. Ondrej Lingr maakte de bevrijdende winnende goal tien minuten voor tijd.

De Rotterdammers kwamen in de eerste helft heel matig voor de dag. FC Groningen, de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, opende brutaal en was na drie minuten al twee keer gevaarlijk geweest. Luciano Valente schoot net naast het doel van keeper Timon Wellenreuther en Jorg Schreuders mikte ruim voorlangs na een snelle uitbraak van de bezoekers.


Feyenoord was tussendoor kansrijk via Lutsharel Geertruida, maar hij mikte via een been naast het doel. Het was ook meteen de grootste kans van Feyenoord in de eerste helft. De thuisclub speelde niet alleen in een veel te laag tempo, de ploeg van Slot leed ook heel veel balverlies.

Vooral Marcos Lopez, die de zieke Quilindschy Hartman verving als linksback, speelde ongelukkig, maar ook Mats Wieffer deelde mee in de malaise. De middenvelder stond aan de basis van de volgende kans van FC Groningen. Laros Duarte raakte de paal. Even daarvoor ging een schot van Calvin Stengs, na veel kappen en draaien, over het doel van keeper Hidde Jurjus. 

FC Groningen, dat zich zeker niet verstopte in De Kuip, bleef heel eenvoudig overeind tegen het zwalkende Feyenoord en was dreigender dan de nummer twee van de eredivisie. De 0-1 na een half uur voetballen kwam niet eens als een verrassing. Duarte schoot raak via het been van verdediger Thomas Beelen.

Feyenoord ploeterde ondertussen verder. Igor Paixão was nog het dichtst bij een treffer, maar hij kwam net te kort om de bal na een voorzet van Yankuba Minteh achter Jurjus te koppen. 

Slot grijpt in

Zonder Paixão en Lopez, maar met Luka Ivanusec en Bart Nieuwkoop in de ploeg, creëerde Feyenoord in de eerste minuut van de tweede helft een enorme kans. Minteh kreeg de bal niet langs Jurjus en in de rebound werd een poging van Nieuwkoop geblokt. Ueda pegelde een minuut later hoog over, maar hij werd ook niet optimaal bediend door Minteh.

Laatstgenoemde, afgelopen zondag nog zo belangrijk voor Feyenoord tegen Almere City, deed nog binnen de vijf minuten precies hetzelfde als de spits. De kansen bleven komen voor het nu wel aandringende Feyenoord. Stengs, ingespeeld door Quinten Timber, had echter te veel tijd nodig om tot een schot te komen. Minteh wurmde zich na 55 minuten weer eens langs wat tegenstanders, maar zijn schot was tegenvallend, in het zijnet. 

De 1-1 hing in de lucht en viel ook na een uur spelen. Een voorzet op maat van Stengs werd door de inkomende David Hancko hard tegen de touwen gewerkt. De doelpuntenmaker was kort daarna bijna goed voor een assist, maar niemand liep tegen zijn scherpe voorzet aan.

Toch drukte Feyenoord niet door na de gelijkmaker, tot ontevredenheid van de fans in De Kuip. FC Groningen kon daardoor weer een beetje op adem komen.

Dávid Hancko na Feyenoord-FC Groningen (2-1): ‘De eerste helft was de slechtste sinds mijn komst’

Het duel in de morrende Kuip kabbelde voort en Slot probeerde tien minuten voor tijd, met Ramiz Zerrouki en Lingr in de ploeg, iets te forceren. Met succes, want Lingr maakte er koud in het veld 2-1 van na een perfecte voorzet van Ivanusec.

In de slotminuut miste Feyenoord nog een megakans. Ivanusec en vooral Minteh in de rebound, kregen de bal niet langs Jurjus. FC Groningen kwam niet meer in de buurt van het doel van Wellenreuther en dus staat Feyenoord op 21 april in de bekerfinale tegen NEC.

Een flinke tegenvaller voor Slot was het uitvallen van Stengs na een harde overtreding van Marvin Peersman. De middenvelder van Feyenoord verliet huilend het veld op een brancard.

Scoreverloop:

31′ Laros Duarte 0-1
61′ David Hancko 1-1
83′ Ondrej Lingr 2-1

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez (46. Nieuwkoop), Wieffer, Stengs (92. Milambo), Timber (80. Zerrouki); Minteh, Ueda (80. Lingr), Paixao (46. Ivanusec).

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply