Feyenoordinbeeld

Wedstrijdverslagen Jeugdelftallen Feyenoord Academy

Feyenoord Onder 19 speelde in de hoofdstad van Overijssel een matige wedstrijd tegen PEC Zwolle Onder 19, resulterend in een 2-1 nederlaag. Feyenoord Onder 17 boekte wel een overwinning. AZ Onder 17 werd met 3-0 verslagen.Feyenoord Onder 19 stelt teleur tegen PEC Zwolle

.

Feyenoord Onder 19 heeft opnieuw een nederlaag moeten slikken. Afgelopen woensdag was ADO Den Haag nog met 1-0 te sterk, zaterdag ging de ploeg van trainer Damien Hertog met 2-1 onderuit bij PEC Zwolle. ‘Maar dit verlies is teleurstellender. Tegen PEC hebben we gewoon ons niveau niet gehaald, niemand uitgezonderd,’ reageerde Hertog.

.
Feyenoord had het meeste balbezit, maar tot veel grote kansen leidde het niet. De paar mogelijkheden die de bezoekers wél kregen, werden echter niet benut. PEC daarentegen grossierde in effectiviteit. Over de gehele wedstrijd gezien noteerde de thuisploeg drie grote kansen, waarvan er eentje tien minuten voor rust werd verzilverd: 1-0.

.
In de tweede helft drong Feyenoord wat meer aan, op zoek naar de gelijkmaker. De overtuiging ontbrak alleen. In de 73ste minuut plofte een vanaf de zijkant genomen vrije trap van Ozan Kökcü ietwat fortuinlijk in de verre hoek, zonder daarbij iemand te beroeren. ‘Dan denk je: we gaan nu alsnog een goed resultaat halen door wat opportunistischer te spelen,’ aldus Hertog. ‘Maar direct vanuit de aftrap grijpen we een paar keer achter elkaar half in en schiet de aanvaller van PEC van zo’n twaalf meter goed binnen.’
Feyenoord was vervolgens niet meer bij machte nogmaals in het laatste kwartier op gelijke hoogte te komen. Hertog: ‘Bijna alles was onder de maat. We waren niet agressief genoeg, maakten vaak verkeerde keuzes en kwamen ook teamafspraken niet na. Kortom, niet het niveau wat je van Feyenoord mag verwachten.’

.

PEC Zwolle Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-1

36′ 1-0

73′ 1-1 Ozan Kökcü

74′ 2-1

.
Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Reith, Zwartjens, Sinteur (65′ Van Wetten), Malacia; Kökcü, Roffelsen (85′ Roeleveld), Smulder (72′ Butter); Hansson, Vente en Fernandes (45′ Robertha).

.

Feyenoord Onder 17 overtuigend langs AZ

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt op de leeftijdsgenoten van AZ. De Rotterdammers maakten vooral in de eerste helft indruk en gaven de bezoekers uit Noord-Holland geen kans. Na een 2-0 ruststand bepaalde Achraf el Bouchataoui de eindstand vanaf de strafschopstip: 3-0.

.
Voor rust was Feyenoord duidelijk de bovenliggende partij. ‘We zochten goed de vrije man en bewogen goed tussen de linies,’ zo zei Feyenoord-trainer Cor Adriaanse, die Pepijn Vonk, Cheick Toure, Delpiero Reboe en Nelson Amadin vanwege blessures miste. Na ruim een halfuur spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong, nadat Rodney Huijgen Lutsharel Geertruida had bediend: 1-0. Nog voor de pauze tekende Lutsharel Geertruida, die voor de verandering in de punt van de aanval was opgesteld, voor zijn tweede treffer.
In het tweede deel maakte Feyenoord net wat minder indruk.

.

Adriaanse: ‘We gingen wat meer teruglopen en dat moeten we eigenlijk niet doen. Gelukkig konden we op een gegeven moment wel weer druk op de bal houden en liepen we zelfs nog iets verder uit.’ Dat gebeurde nadat Geertruida was gevloerd in het zestienmetergebied. Teamgenoot El Bouchataoui verzilverde de toegekende strafschop. ‘Ik ben tevreden, dit is een goede zege,’ besloot Adriaanse.

Feyenoord Onder 17 – AZ Onder 17 3-0

33′ 1-0 Lutsharel Geertruida

40′ 2-0 Lutsharel Geertruida

61′ 3-0 Achraf el Bouchataoui

.
Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi (72′ Loshi), Lewis, Wong-Si-Kwie, Smeulers; El Bouchataoui, Kokcu, Burger (70’ Reemst); Huijgen, Geertruida en Azarkan (70’ Kalentjev).

.

Feyenoord Onder 16 rekent na rust af met Vitesse

Het duurde iets langer dan gehoopt, maar uiteindelijk kreeg Feyenoord Onder 16 Vitesse zaterdag in eigen huis toch op de knieën. Met twee treffers in de tweede helft schoot Toshio Lake zijn ploeg naar een 2-0 zege. ‘Een goede overwinning,’ zo vond trainer Edwin De Graaf. ‘En ook lekker dat we volgende week als koploper naar Eindhoven afreizen voor de topper tegen PSV.’

.
Feyenoord had vooral in de eerste helft een zware kluif aan Vitesse, dat hoog druk zette en de thuisploeg dwong tot het spelen van de lange bal. De afvallende bal was vervolgens vaak een prooi voor de Arnhemmers, mede ook doordat de middenvelders van Feyenoord niet goed positie kozen, zo zag De Graaf. ‘Maar ik vond ook dat we ons te snel neerlegden bij het spelen van de lange bal. We hadden het creatiever moeten oplossen.’
Na rust probeerde Vitesse compact te blijven spelen, Feyenoord het voetballen te beletten, maar die speelwijze begon na verloop van tijd zijn tol te eisen.

.

De Graaf: ‘Je zag de krachten steeds meer wegvloeien bij Vitesse. Er zat bij ons voorin meer diepgang in het spel, we werden gevaarlijker en Toshio profiteerde nog tweemaal optimaal van de ruimte die hem wat meer werd geboden. Al met al is dit een prima zege, maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering.’

.

Feyenoord Onder 16 – Vitesse Onder 16 2-0

61′ 1-0 Toshio Lake

75′ 2-0 Toshi Lake

.
Opstelling Feyenoord Onder 16: Jansen; Hall, Le Couvreur, Bogarde, Hartman; Hoogenboom (72′ De Mooij), Dijksteel (60′ Dijksteel), El Karbachi (75′ Gündüz);Van Leeuwen; Summerville, Doesburg (55′ Kasrioui) en Lake.

.

FC Volendam Onder 15 op de valreep naast Feyenoord

Feyenoord Onder 15 en FC Volendam hebben vrijdagavond de punten gedeeld: 2-2. De bezoekers kwamen in Volendam twee keer op voorsprong via Abdel Belarbi (0-1) en Naoufal Bannis (1-2), maar zagen de gastheren even vaak langszij komen. ‘Qua kansen had FC Volendam vaker kunnen scoren, maar ook wij lieten flink wat mogelijkheden onbenut,’ aldus Onder 15-coach Jeffrey Oost.

.
De Rotterdammers openden in de eerste helft de score na ruim tien minuten spelen. Na een actie van Stan Maas bleef de bal voor het Volendamse doel liggen. In de kluts toonde Belarbi zich trefzeker: 0-1. Een kwartier later kwam ook de thuisploeg tot scoren.

.
Na de kantenwisseling was het opnieuw Feyenoord dat op voorsprong kwam. Ditmaal zette Bannis, met een lobje, zijn handtekening onder het Rotterdamse doelpunt, nadat Noah Naujoks hem had bediend. ‘Vervolgens kregen we genoeg kansen om nog een keer te scoren, maar helaas hadden we het vizier niet op scherp,’ sprak Oost, die in Stan Maas en Tom Brugman zijn uitblinkers zag.
Feyenoord kreeg daarvoor in de slotfase de rekening gepresenteerd. Nota bene uit een Feyenoord-hoekschop kwam Volendam, dat razendsnel omschakelde, tot scoren. ‘Als je zelf niet genoeg scoort, wordt het lastig om te winnen. Het voetbal was vandaag aardig en ook aan werklust ontbrak het niet,’ vond Oost.

.

FC Volendam Onder 15 – Feyenoord Onder 15 2-2

12′ 0-1 Abdel Belarbi

28′ 1-1

53′ 1-2 Naoufal Bannis

65′ 2-2

.
Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot (25’ Papendrecht), Valk, Brugman, Van der Zeeuw; Omgba (47’ Deurloo), Maas, Naujoks; Bannis, Zitman en Belarbi.

.

Feyenoord Onder 14 overklast PEC Zwolle

Feyenoord Onder 14 had zaterdag geen kind aan PEC Zwolle Onder 14. De ploeg van trainer Daniel van der Meulen walste in eigen huis over de Overijsselaren heen: 8-0. ‘We hebben echt ons visitekaartje afgegeven als het gaat om kansen creëren en afmaken,’ zo zag de coach van Feyenoord.

.
De thuisploeg had in de eerste helft een duidelijk veldoverwicht en slaagde in het voornemen om de spitsen over de grond aan te spelen en van daaruit mogelijkheden te produceren. Slechts een gebrek aan scherpte voor het doel voorkwam dat Feyenoord al vroeg de leiding nam. ‘Maar je voelde wel dat er iets aan zat te komen,’ aldus Van der Meulen. ‘Dat we voor rust dan nog drie goals maken, is heel lekker.’

.
Na de pauze schakelden de Rotterdammers zelfs een tandje bij. PEC werd op alle fronten overklast, resulterend in nog vijf Feyenoord-treffers. Van der Meulen: ‘Normaal gesproken zie je bij een voorsprong van 3-0 bij rust wat verval in de tweede helft, maar de jongens gingen nóg harder werken voor elkaar. Aanvallend hebben we het maximale eruit gehaald. Iedereen zit lekker in zijn vel en het feit dat we het in onze eerste twee competitiewedstrijden goed hebben gedaan tegen twee sterke ploegen (2-2 tegen Ajax en 1-3 zege bij PSV, red.), heeft ook vertrouwen gegeven.’

Feyenoord Onder 14 – PEC Zwolle Onder 14 8-0

15′ 1-0 Saladin Oulad M’Hand

26′ 2-0 Mimeirhel Benita

34′ 3-0 Bievenu Matabaro

40′ 4-0 Tyrell Tear

47′ 5-0 Milan Hokke

49′ 6-0 Kars van Veldhoven

51′ 7-0 Merlijn Roels

65′ 8-0 Shiloh ’t Zand

.
Opstelling Feyenoord Onder 14: Remie; Van Veldhoven (60′ Bodo), Owusu, Zouan, Rijnja; Oulad M’hand (48′ ’t Zand), Roels, Benita (57′ Ben-David dos Santos); Hokke (63′ Christoffel), Tearr en Matabaro.

.

Sterk Feyenoord Onder 13 toont veerkracht en wint

.

Feyenoord Onder 13 ontdeed zich zaterdagochtend ontdoen van Willem II Onder 13. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam na een vroege voorsprong op achterstand (1-2), maar bleef voetballen en hield de punten uiteindelijk op Varkenoord. ‘Ik ben uiterst tevreden over de manier waarop mijn spelers na de achterstand zijn blijven voetballen,’ aldus Taument.

.
De Rotterdammers kenden een flitsende start, nadat verdediger Lamare Bogarde een hoekschop al na een minuut achter de Tilburgse doelman had gekopt. ‘Dan begin je natuurlijk lekker aan de wedstrijd,’ vertelde Taument. ‘We zijn de eerste helft ook goed blijven voetballen, hoewel we niet tot scoren kwamen.’
Na de pauze ging Feyenoord op zoek naar de 2-0, maar in plaats van het uitbreiden van de voorsprong, kwam Willem II plotseling langszij. Tien minuten later namen de bezoekers zelfs brutaal de leiding, nadat de bal al dan niet over de doellijn was gegaan. Taument: ‘Je ziet dan vaak dat ploegen opportunistisch gaan spelen, maar wij zijn gewoon blijven voetballen en zijn daarvoor beloond.’
Voor Onder 13 tekende Delano van der Heijden uit de draai, met zijn verkeerde been, voor de 2-2, waarna Omar Mohamedhoesein een vrije trap op fraaie wijze binnenschoot. Het slotakkoord was voor invaller Nesto Groen, die met een droge knal de Tilburgse keeper kansloos liet: 4-2.

.

Feyenoord Onder 13 – Willem II Onder 13 4-2

1′ 1-0 Lamare Bogarde

32′ 1-1

43′ 1-2

47′ 2-2 Delano van der Heijden

53′ 3-2 Omar Mohamedhoesein

54′ 4-2 Nesto Groen

.
Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Lopes Varela, Bogarde, Oetoehganal, De Moes; Van der Linden (45′ Van Tol), Mohamedhoesein, Ourhis; Zerisenay, Van der Heijden en Felicia (40′ Groen).