Nieuws

‘Wedstrijd Willem II – Feyenoord gemanipuleerd’

on

Zeker twee eredivisiewedstrijden in het seizoen 2009/2010 zijn gemanipuleerd. Het gaat om duels van Willem II tegen Ajax en Feyenoord. Dat meldt de Volkskrant op basis van eigen onderzoek. Matchfixers uit Singapore betaalden volgens de krant spelers van de club uit Tilburg tot wel zo’n 100.000 euro per wedstrijd om met ruime cijfers te verliezen.

De Volkskrant baseert zich op de verhalen van drie matchfixers, van wie er twee een celstraf hebben uitgezeten voor het manipuleren van wedstrijden. Voetballer Ibrahim Kargbo wordt genoemd als hoofdpersoon in het schandaal. De middenvelder uit Sierra Leone zou de afspraken hebben gemaakt en medespelers hebben geregeld om mee te werken. De krant beschikt ook over de naam van een teamgenoot, maar noemt hem niet omdat sluitend bewijs tegen hem ontbreekt.

Willem II verloor op 17 oktober 2009 met 4-0 van Ajax en op 19 december van dat jaar met 1-0 van Feyenoord. Het eerste duel verliep volgens de krant volgens plan – minstens drie goals verschil – en leverde de omkopers op de gokmarkt naar schatting zeker een miljoen euro op. De tweede wedstrijd, tegen Feyenoord, liep anders dan de opdrachtgevers hadden gewild. Willem II had dit duel moeten verliezen met twee doelpunten verschil.

De KNVB heeft aan de Volkskrant laten weten aangifte te doen. ,,We gaan alles doen wat binnen de mogelijkheden van de voetbalbond ligt om de onderste steen boven te krijgen”, zegt de KNVB in een reactie.

Willem II reageert geschrokken. ,,Manipulatie past uiteraard niet in de normen en waarden waar Willem II voor staat”, aldus de club.

Bron: Ad.nl

IMG_7293.PNG

You must be logged in to post a comment Login