Nieuws

Wedstrijd tussen PSV en Feyenoord opnieuw uitgesteld

on

PSV – Feyenoord gaat ook komende dinsdagavond niet door. De KNVB heeft dat zojuist laten weten in een persbericht. Begin volgende week zullen alle betrokken partijen overleggen wanneer de topper alsnog wordt afgewerkt, die oorspronkelijk voor aanstaande zondag (morgen) op het programma stond maar gisteren nog door de voetbalbond naar dinsdagavond werd verplaatst. Reden voor het nieuwe uitstel is dat de NS dinsdag geen treinen beschikbaar heeft om de 1200 Feyenoorders in bezit van een toegangsbewijs te vervoeren en de gemeente Eindhoven niet toestaat dat de Rotterdamse aanhang met bussen naar PSV komt.

Lees hieronder het persbericht van de KNVB:

PSV – Feyenoord wordt verplaatst

De competitiewedstrijd PSV – Feyenoord van dinsdag 2 december 20.45 uur wordt verplaatst vanwege logistieke redenen. Na intensief overleg tussen de gemeente Eindhoven, clubs, KNVB en de vervoersbedrijven blijkt dat het vervoer voor de fans van Feyenoord op deze korte termijn niet te realiseren is. De KNVB maakt zo snel mogelijk een nieuwe datum voor het duel bekend.

‘Dat ook de supporters van Feyenoord bij dit duel aanwezig kunnen zijn, is voor ons een hele belangrijke voorwaarde’, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. ‘We hebben ons er met alle betrokkenen maximaal voor ingespannen om het op deze korte termijn te realiseren. Toen we het duel gisteren naar dinsdag verplaatsten, leken alle seinen op groen te staan. Met de kennis van nu blijkt dat tot onze grote teleurstelling anders te liggen. Nu gaan we op zoek naar een datum waarop iedereen van de wedstrijd kan genieten.’

Wedstrijd zo snel mogelijk inhalen
De KNVB streeft er naar wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. Enerzijds zodat de competitie zo snel mogelijk weer gelijk loopt en anderzijds om ervoor te zorgen dat de clubs de wedstrijd onder zoveel als mogelijk dezelfde omstandigheden spelen als op de oorspronkelijke datum. Bijvoorbeeld onder dezelfde weersomstandigheden, met dezelfde selectie en dezelfde uitgangspositie op de ranglijst. De Jong: ‘Vanuit sportief oogpunt was het beter geweest als de wedstrijd dinsdag had plaatsgevonden, maar het supportersbelang weegt in dit geval zwaarder. Het uitgangspunt blijft dat we de wedstrijd zo snel mogelijk op het programma zetten.’

Achtergrond
Vrijdag verplaatste de KNVB de competitiewedstrijd PSV – Feyenoord naar dinsdag 2 december 20.45 uur. Dat besloot de KNVB in goed overleg met PSV, Feyenoord en de gemeente Eindhoven, nadat de Europa League-wedstrijd tussen Estoril en PSV werd gestaakt en het restant vrijdagmiddag 17.00 uur aanving.

Feyenoord.nl

IMG_0162-0.JPG

You must be logged in to post a comment Login