Nieuws

Wedstrijd om algeheel kampioenschap Jong Feyenoord op 12 mei

on

De aanklager betaald voetbal heeft geconstateerd dat er geen reglementen zijn overtreden in zaak van Jong Vitesse over het opstellen van een onrechtmatige speler in wedstrijden in de beloftencompetitie.

Dit betekent dat de wedstrijd om het kampioenschap van Nederland beloftencompetitie tussen Jong Feyenoord en Jong Vitesse op 12 mei wordt gespeeld.

Aanvankelijk zou het kampioenschap over twee wedstrijden (maandag 5 en 12 mei) worden gespeeld. Doordat het vooronderzoek van de aanklager niet voor maandag 5 mei was afgerond heeft het bestuur betaald voetbal, in overleg met beide clubs, besloten het kampioenschap over één wedstrijd te laten spelen.

Vorige week startte de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek naar aanleiding van het meespelen van speler Rochdi Achenteh bij wedstrijden van Jong Vitesse. Achenteh speelde dit seizoen respectievelijk zeventien competitiewedstrijden voor PEC Zwolle en zes voor Vitesse. In de reglementen van de KNVB staat dat spelers die in een seizoen 23 of meer competitiewedstrijden voor het eerste elftal hebben gespeeld, dat seizoen niet meer mogen uitkomen in de beloftencompetitie.

Aangezien niet duidelijk in de reglementen staat of de wedstrijden van verschillende teams in een seizoen bij elkaar moeten worden opgeteld, heeft de aanklager in het vooronderzoek de reglementencommissie verzocht een toelichting te geven over hoe de reglementen moeten worden geïnterpreteerd. De reglementscommissie heeft verklaard dat de betreffende bepaling in het reglement gaat over wedstrijden bij het eerste elftal van het huidige voetbalteam. Op grond hiervan heeft de aanklager geconstateerd dat Vitesse geen reglementen heeft overtreden.

De KNVB gaat bekijken of deze zaak aanleiding geeft de bestaande regelgeving aan te passen.
Achtergrond

De beloftencompetitie bestaat uit twee divisies van elf teams waar de beloften van betaald voetbalorganisaties spelen. De kampioenen van de divisies spelen tegen elkaar voor het kampioenschap van Nederland. Promotie en degradatie is in deze competities niet mogelijk. De wedstrijd om het kampioenschap van Nederland beloftencompetitie hebben dan ook geen invloed op de competitie.

Bron: KNVB.nl

20140507-174618.jpg

You must be logged in to post a comment Login