Nieuws

Wedstrijd Feyenoord – Real Sociedad mogelijk afgelast

on

​De Nederlandse overheid heeft voor woensdag een dag van nationale rouw afgekondigd. Op deze dag worden de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne naar Nederland overgevlogen.

De lichamen van de slachtoffers worden woensdag rond 16.00 uur verwacht op vliegbasis Eindhoven. Daarbij zijn nabestaanden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte en vicepremier Asscher bij aanwezig. Na de landing van de twee militaire vliegtuigen klinkt op Eindhoven een trompetsignaal en volgt 1 minuut stilte.

Wat te verwachten?

Op de dag van nationale rouw hangt op alle gebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok.Dit gebeurt ook bij gemeenten, provincies en Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigers in het buitenland. Verder kunnen op verschillende momenten van de dag klokken worden geluid. Dit geldt met name gedurende de 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen, vermoedelijk rond 16.00 uur in Eindhoven arriveren.

De laatste keer dat er een dag van nationale rouw werd afgekondigd was in 1962, na de dood van voormalig koningin Wilhelmina. Op de dag dat zij werd bijgezet in Delft, waren er geen toneelvoorstellingen en sportwedstrijden en mocht muziek alleen zacht worden gespeeld.

Oefenwedstrijd Feyenoord

Het is nog niet duidelijk of de oefenwedstrijd van Feyenoord morgenavond doorgaat, in verband met de dag van Nationale Rouw. Feyenoord speelt morgen in de Kuip de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad. Alle betrokken partijen komen morgenochtend bij elkaar om te overleggen.

RTV Rijnmond zal de programmering op zowel radio als televisie woensdag aanpassen.

Bron: Rijnmond.nl

20140722-235620-86180111.jpg

You must be logged in to post a comment Login