Nieuws

Wat verandert er met Fox Sports?

on

De nieuwe televisiezender FOX wordt op 19 augustus in Nederland gelanceerd. Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt. Op de digitale zender zullen series, films en sportprogramma’s worden uitgezonden. De zender richt zich op een brede Nederlandse doelgroep van mannen en vrouwen vanaf 12 jaar. De volledige programmering wordt in augustus bekendgemaakt.

‘De zender zal de komende jaren stap voor stap worden opgebouwd. Vooral de live programmering zal een belangrijke trekker zijn voor de sport- en voetballiefhebber. Daarnaast hebben we een mooi pakket aan films en series voor een breed publiek, zoals The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, The Bridge en Ripper Street. Dat aanbod gaan we stapsgewijs verder uitbreiden’, laat Raymond van der Vliet van het directieteam weten.

FOX heeft met kabelmaatschappij Ziggo een akkoord bereikt over de doorgigte van het kanaal. Met de andere tv-aanbieders is EMM nog in gesprek.

Wat verandert er?
Het afgelopen seizoen hadden abonnees van Eredivisie Live vier kanalen, waarop rechtstreeks wedstrijden uit de eredivisie en de Jupiler League werden uitgezonden, maar ook (inter)nationale bekerwedstrijden en duels uit de Europa League.

Komend seizoen kunnen abonnees kiezen. Abonnees van Eredivisie Live die niets doen, gaan automatisch over op Fox Sports Eredivisie. Zij krijgen, voor een nog onbekend maandbedrag, drie kanalen. Daarop zijn de liveduels in de eredivisie en Jupiler League te zien en de duels in de Europa League van Nederlandse clubs. Fox zet echter nog twee kanalen op, onder de naam Fox Sports International. Daarop komen live wedstrijden uit de Premier League (Engeland) en de Serie A (Italië). De maandprijs voor deze kanalen is ook nog onbekend. Er komt wel een aanbieding voor abonnees die de twee pakketten allebei willen.

Fox is momenteel nog in onderhandeling met de kabelmaatschappijen. De abonnementsprijzen worden niet vastgesteld door Fox, maar door de aanbieders. De prijzen kunnen afwijken per kabelbedrijf.

De vaste presentatoren van Fox zijn wel bekend: Kees Jansma, Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login