Nieuws

‘Wat een zeldzaam domme uitspraak van de personal trainer van De Vrij’

on

Stefan de Vrij moest zijn aanvoerdersband bij Feyenoord afstaan, maar daar gaf Ronald Koeman geen sluitende verklaring voor. Naar verluidt speelden de privékrachttrainingen die De Vrij volgde een rol: de verdediger ging in zijn vrije tijd met krachtsportspecialist Hans Kroon aan de slag. Inspanningsfysoloog Raymond Verheijen snapt niet dat Feyenoord daar niet van verwittigd werd.

Dinsdagmiddag uitte Kroon op Facebook forse kritiek op Feyenoord. “Dit noemen ze een topsportmentaliteit creëren bij een club? In de NBA, MLB, NFL is het niet meer dan normaal dat je er alles aan doet om maximaal te kunnen presteren”, schreef de personal trainer van De Vrij. “Welke werkgever heeft er nou bezwaar tegen als zijn werknemer er alles aan doet om beter te renderen op de werkvloer? Is het zo moeilijk om toe te geven dat je eigen organisatie zijn beperkingen kent?” De uitlatingen zijn verkeerd gevallen bij Verheijen, die op Twitter zijn ongezouten mening ventileert.

“Wat een zeldzaam domme uitspraak van de personal trainer van Stefan de Vrij. Het is duidelijk dat deze man niks begrijpt van topsport”, vindt de fitnesstrainer, die in het verleden onder meer bij Oranje, Zuid-Korea, Rusland, Wales en de jeugdopleiding van Feyenoord werkte. “In topsport gaat het erom dat je de juiste trainingsprikkels op het juiste moment plant. Dit wordt ook wel periodisering genoemd. Bij Feyenoord doen de technische en medische staf er alles aan om via individuele periodisering de balans te bewaken en blessures te voorkomen.”

“Het is bizar dat deze man denkt dat een club- en extern programma los van elkaar kunnen plaatsvinden zonder dat iemand het overzicht heeft.” Ook in de Amerikaanse topsporten vindt communicatie plaats tussen club en externe trainer, benadrukt Verheijen. “Dat heeft onze vriend even gemist. Het domme van externe trainers is dat zij spelers een trainingsprikkel geven zonder dat zij weten wat bij de club op het programma staat. Extern trainen zonder dit te melden bij de club kan direct of indirect leiden tot blessures. Hoezo topsportmentaliteit? Puur amateurisme!”

Bron: Soccernews.nl

20131001-205428.jpg

You must be logged in to post a comment Login