Nieuws

Warme woorden bij presentatie ‘Door het oog van Piet Bouts’

on

In het Feyenoord Museum is maandag het boek ‘Feyenoord door het oog van Piet Bouts’ gepresenteerd. Het unieke, luxe album, dat in opdracht van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) door Kick uitgevers wordt uitgebracht, biedt een prachtige verzameling van ruim vijfhonderd beelden, geselecteerd uit het enorme archief dat Piet Bouts in meer dan een halve eeuw opbouwde als huisfotograaf van Feyenoord en de FSV.

Voor de kinderen en aanwezige familieleden van Bouts, die in 2005 op 83-jarige leeftijd overleed, was een eerste exemplaar van het boek weggelegd. Ook een drietal FSV-leden mocht een exemplaar in ontvangst nemen, als dank voor de enorme inzet en de vele uren die zij hadden gestoken in het uitzoeken van de mooiste foto’s uit de zeer grote hoeveelheid beeldmateriaal van de fotograaf.

Bij de presentatie gingen de gedachten van veel aanwezigen niet alleen terug naar vele roemrijke gebeurtenissen uit de Feyenoord-historie, maar ook naar de persoon die jarenlang alles in en rondom De Kuip vastlegde. Zo wist Jean-Paul van Gastel nog goed hoe iedere speler na afloop van een wedstrijd een envelop in zijn handen gedrukt kreeg. ‘Daarin zaten foto’s van onszelf, die Piet tijdens de wedstrijden had gemaakt’, vertelde de huidig assistent-trainer van het eerste elftal. ‘Verder herinner ik hem als iemand die altijd vrolijk was en humor had. Piet was kind aan huis in De Kuip. Ik vind het heel bijzonder en leuk dat er van iemand met zo’n gigantisch Feyenoord-verleden een boek is samengesteld. Ik ga de foto’s met veel interesse bekijken.’

Onder de aanwezigen in het Museum bevonden zich naast de voltallige directie en afgevaardigden van de club ook veel andere oud-spelers van Feyenoord. Zo wierpen bijvoorbeeld Willem van Hanegem, Eddy Pieters Graafland en Peter Houtman een eerste blik in het bijzondere album. Zij deden dat na warme woorden van Matty Verkamman, die als aanvoerder van Kick uitgevers Bouts onder meer omschreef als een fenomeen in de verzamelingswereld. Bovendien bedankte hij de FSV voor de samenwerking in het tot stand komen van het boek en de kinderen van Bouts voor het ontsluiten van diens rijke archief.

Huidig FSV-voorzitter Ron Smit was in 2005 nog nauw betrokken bij het TIFO-team, dat naar aanleiding van Bouts’ overlijden een speciale sfeeractie organiseerde. ‘Daar krijg ik nu nog steeds kippenvel van’, vertelde hij. ‘Piet was een zeer geliefd persoon, dat blijkt ook wel uit de grote opkomst bij de boekpresentatie van vandaag, met al die oud-spelers. In mijn ogen is het uniek dat er voor een vrijwilliger, want dat was Bouts, een boek wordt uitgebracht. Dat is tekenend voor de saamhorigheid die bij deze club hoort.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login