Nieuws

“Waarschijnlijk nooit eerder zo’n succesvol jaar in de historie van Feyenoord”

on

Bij Feyenoord is men maar wat trots op het Nederlands elftal, dat nog nooit zo’n Feyenoord-tint had als dit jaar. De selectie van Louis van Gaal telt negen producten uit de jeugdopleiding en twee spelers die via de Rotterdamse club de top bereikten.

Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Terence Kongolo, Daryl Janmaat, Robin van Persie, Jonathan de Guzman, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Ron Vlaar en Dirk Kuyt. Het zijn de namen van de elf spelers die volgens Van Geel meer gemeen hebben dan hun Feyenoord-verleden en status van WK-ganger.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, ziet in de internationals stuk voor stuk spelers met de juiste mentaliteit. Ze zijn bereid veel in zichzelf te investeren en spelen in dienst van de vedetten. Geen woorden maar daden. “Wat er nu bij het Nederlands elftal gebeurt, is ook een afspiegeling van het beleid bij Feyenoord”, aldus Van Geel in De Telegraaf.

“De club heeft duidelijk gekozen voor opleiden. En als we spelers halen, kijken we eerst naar talentvolle Nederlanders. Zo zijn Vlaar en Kuyt destijds ook bij Feyenoord gekomen en zo is Janmaat nu ook weer international geworden. Scout je in Oost-Europa, dan beteken je als club niks voor het Nederlandse voetbal.”

“Voor Feyenoord is het ongekend dat er zoveel internationals zijn, ook bij de andere teams van de KNVB. Maar wel terecht. Het eerste werd tweede in de Eredivisie, de beloften zijn kampioen geworden, net als de B1, de B2, de C1 en de D1. A1 won de beker en A2 werd tweede in de competitie. Er is waarschijnlijk nooit eerder zo’n succesvol jaar in de historie van de hele club geweest. Prijzen zijn in de jeugd niet belangrijk, maar het geeft aan wat Feyenoord doet in de opleiding”, besluit de trotse ’td’.

Bron: voetbalprimeur.nl

20140612-102908-37748922.jpg

You must be logged in to post a comment Login