Nieuws

W v H: “Aankopen zitten jeugdspelers in de weg”

on

In Rotterdam hoorde je de afgelopen dagen enig optimisme over de wedstrijd uit tegen PSV. Dat gevoel is iedereen daar gegund, maar erg realistisch was het niet om te denken dat Feyenoord wel eens van PSV zou gaan winnen.

Uiteraard is PSV niet in beste doen. Die wedstrijd doordeweeks in Oekraïne was verschrikkelijk, niet om aan te zien en ontluisterend. Echt om te huilen bijna zo slecht. Mijn kampioenskandidaat liet zich vernederen door een zeer matig elftal. Maar uit die wedstrijd zou ook de kracht gehaald worden om in ieder geval van Feyenoord te kunnen winnen.

Daar was niet zo veel kracht voor nodig trouwens. En dus wonnen ze gemakkelijk en hebben de warhoofden die zachtjes om het hoofd van Dick Advocaat begonnen te roepen even niets meer te zeggen. Dat vind ik aan die nederlaag voor Feyenoord dan nog het enige leuke. Want hoe dwaas kun je zijn om na vijf wedstrijden een trainer ter discussie te stellen over iets dat al een paar jaar niet goed zit bij PSV?

Maar laten we het eens over Feyenoord hebben. Waarom was mijn gevoel voor gistermiddag niet goed? Vanwege het gedrag van Feyenoord op de transfermarkt. Er is een heel regiment spelers aangetrokken van wie de club nou niet bepaald beter is geworden. Middelmaat gewoon waarmee ze nu opgescheept zitten. Oké, Janmaat kan wel wat worden, de komst van Mathijsen begrijp ik nog een béétje en het aantrekken van Pellè vind ik niet verkeerd.

Maar Vormer, Goossens, Immers, Verhoek, Te Vrede en noem ze allemaal maar op, ze zitten de uitstekende jeugd van Feyenoord nu gewoon in de weg. Het effect daarvan gaat verder dan een keer met 3-0 verliezen van PSV. Al die aankoopjes moeten ook spelen anders krijg je een hoop heibel met zo veel nieuwelingen in je groep.

Dus speelt Schaken in Eindhoven ineens op links omdat Verhoek op rechts aan de bak moet. Daardoor verlies je de vastigheid die je vorig seizoen wel in je spel had. Ik zou slechts geld uitgegeven hebben aan een reservekeeper en aan een spits. De rest was niet meteen nodig. Ze hebben toch Leerdam, Kongolo, Tonny Vilhena, Clasie? Met die gasten erbij eindigde Feyenoord vorig seizoen als tweede.

Nu er een heel peloton matige gasten bijgekomen is, wordt het veel te rumoerig in de selectie. Ik mis een vast eerste elftal dat ondanks het vertrek van een aantal belangrijke spelers best te maken was geweest zonder al die zogenaamde versterkingen. Ze hebben zich bang laten maken maar hadden moeten blijven steunen op de aanvoer uit Varkenoord.

Nu wordt het groeiproces van de jonkies verstoord. En daarbij: welk verlies was nou onoverkomelijk? Guidetti vooral en ook wel El Ahmadi. Voor de rest stonden vervangers klaar, die vorig seizoen al bijna ingespeeld waren. Ik hoop dat Ronald Koeman na gisteren vooral gaat studeren op een nieuw vast elftal.

Want de eredivisie heeft opnieuw een sterk Feyenoord nodig om aantrekkelijk te blijven. We kunnen toch niet met zijn allen alleen maar op FC Twente blijven rekenen? De rest, inclusief Feyenoord, moet gauw proberen aan te sluiten.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply